6 capcane în care ajungem atunci când ne îndrăgostim.

Îndrăgostirea este o stare care provoacă cele mai plăcute senzații și asocieri. Este cântată de poeți și nu există nicio persoană care nu ar vrea să simtă aceste emoții. Cu toate acestea, în această perioadă, percepția partenerului este distorsionată, iar imaginea inventată este foarte diferită de starea reală a lucrurilor.

6 capcane pe care le pregătește îndrăgostirea minții noastre.

1. Idealizarea partenerului

Atunci când creierul nostru se scufundă în starea de îndrăgostire, el ne oferă o impresie falsă a trăsăturilor partenerului. Toate sentimentele față de el sunt hipertrofiate, de aceea, ni se pare că este ideal – neajunsurile automat se transformă în virtuți, ceea ce distorsionează percepția realității și poate duce la dezamăgire și despărțire în viitor.

2. Ignorarea mediului înconjurător

Alți oameni nu te mai interesează ca potențiali parteneri. Ești atât de concentrată pe iubitul tău, încât nu mai observi pe nimeni. O situație similară se dezvoltă în viața intimă – sentimentele sunt atât de puternice, încât experiența din trecut este depreciată, iar viitorul este considerat nu atât de luminos, ceea ce te face să te agăți de relația existentă, chiar dacă în ea nu este totul perfect.

3. Justificarea negativității

Fapte ciudate, omisiuni, scuze ridicole – toate acestea încetează să mai fie „controlabile”, iar creierul include o scuză pentru fiecare dintre aceste motive, convingându-te că partenerul nu poate face ceva greșit. Adesea, această capcană devine motivul pentru care persoana îndrăgostită nu observă problemele existente în relație, care ulterior devin cauza discordiei.

4. Prosternarea financiară

Pasiunea pentru partener devine atât de mare, încât nu mai numeri banii. Cheltuielile pot avea ca scop impresionarea obiectului iubirii – cadouri scumpe, deplasări frecvente la magazine/ saloane de înfrumusețare/restaurante. Din cauza acestei capcane a minții îndrăgostite, economiile sunt înecate de dorința de a fi pe placul partenerului și drept urmare nu suntem conștienți de cheltuielile noastre reale.

5. Construirea unor planuri nerealiste.

Perioada îndrăgostirii face creierul omului să existe într-o realitate paralelă, în care acesta își poate oferi lui sau partenerului promisiuni irealizabile. De exemplu, îndrăgostiții pot face cu entuziasm planuri pentru o vacanță comună costisitoare sau o mutare rapidă, ignorând în același timp partea materială a problemei. De regulă, rezultatul unei astfel de planificări sunt conflicte, care apar din cauza unor circumstanțe neprevăzute.

6. Fixarea pe relație

Adesea, în cel mai strălucitor moment al relației, ești atât de absorbit de partener  încât încetezi să mai fii interesat de viața rudelor tale, începi să uiți evenimentele importante ale celor dragi, ratezi întâlnirile cu prietenii, de multe ori dând vina pe aceștia că nu-ți intră în situație. Aceasta este una dintre cele mai periculoase capcane ale creierului îndrăgostit, care poate duce la faptul că vei rămâne doar cu partenerul tău, însă relația cu care s-ar putea deteriora în curând.

Îndrăgostirea – este un sentiment minunat, nu durează mult și trebuie savurat. Dar apoi vine realizarea stării reale a lucrurilor. De parcă începi să cunoști omul din nou, în fiecare zi. Aceste sentimente te pot bucura și îți pot oferi confirmarea partenerului ideal, dar uneori situația se schimbă și îți dai seama că relația voastră nu este ideală.

În acest caz, trebuie să ai întrebări doar la tine, nu să-i reproșezi partenerului că s-a schimbat dramatic și a devenit diferit. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la relații și să fii prea pragmatică în a le construi. Dar totuși, merită să evaluezi sobru situația și, uneori, să încerci să-ți privești relația din exterior, pentru a evita dezamăgirile în viitor.