4 motive pentru care bărbații au nevoie de urmași.

Femeia are nevoie de copii pentru că instinctul matern necesită să fie realizat. Dar de ce bărbatul ar putea avea nevoie de ei?

Uneori se întâmplă din greșeală sau prin decizia soției care și-a realizat dorința, fără să țină cont și de opinia soțului. Sau a ținut cont de opinia lui, dar numai în sensul: „M-am maturizat, de aceea acum și tu îți dorești copii”. Sună amuzant, dar asta se întâmplă în multe familii. Și da, ei nasc, educă și uneori chiar obțin rezultate bune. Dar această opțiune nu corespunde în niciun fel întrebării noastre inițiale, pentru că aici bărbatul nu decide nimic. Dar ce se întâmplă în capul lui când ia cu adevărat această decizie?

Să lăsăm deoparte toate momentele de presiune externă a societății „pentru că așa trebuie”. Să presupunem că bărbatului nu-i pasă de părerile părinților, bunicilor, colegilor, oamenilor de stat și altor predicatori ai fertilității. Atunci de ce?

1. Pentru a se sătura în sfârșit de jocuri. Pentru a construi cel mai înalt și mai frumos turn din cuburi împreună cu fiul său. Pentru a-i putea cumpăra o mulțime de mașini, bărci, elicoptere și a se juca suficient. Apoi va veni rândul echipamentelor – un vis incredibil. Ei bine, oare nu merită să ai un copil de dragul unui elicopter cu telecomandă? Bineînțeles că merită! Nici despre consola de jocuri nu trebuie de uitat.

2. A avea un copil este un joc, dar într-un alt mod. Vrei în sfârșit să te saturi de jucat fotbal, să stai întins în iarbă, să arunci bulgări de zăpadă. Și, de asemenea, să mergi la pescuit cu cineva, dar nu pentru ca această persoană să-și stabilească propriile reguli, ci să asculte cuvintele tale cu gura deschisă și să facă totul așa cum îi spui.

3. Vrei să-ți transmiți înțelepciunea cuiva. Să nu te plictisești atunci când faci găuri în pereți și cineva să-ți dea ciocanul și cleștele și, în același timp, să asculte și să învețe. Să nu face totul singur prin gospodărie, dar împreună cu un elev atent.

4. Dorința de a fi mândru de cel care îți poartă genele, pe care l-ai educat, l-ai învățat și care a realizat mai multe decât tine în viață.

Dar toate aceste obiective mari și importante se prăbușesc atunci când soția naște o fetiță… Aceasta este o dezamăgire completă. Cel puțin așa pare la prima vedere. Din fericire, bărbații nu mai sunt la fel de duri ca pe vremuri. Ne adaptăm rapid la noile circumstanțe și, ca urmare, ne iubim fiicele chiar mai mult decât fiii. Dar asta este o altă poveste.