Diferența dintre infidelitatea masculină și cea feminină: 5 semne la care nu te-ai gândit niciodată.

Infidelitatea este una dintre cele mai frecvente probleme în relații. În plus, ea este adesea învăluită în mituri, din cauza cărora partenerii nu numai că se înțeleg prost între ei, ci și pe ei înșiși. În spatele trădării se află motive care trebuie rezolvate atât independent, cât și în cuplu.

Principalele diferențe dintre infidelitatea masculină și feminină

Bărbații, de regulă, au două motive principale pentru care înșală, iar femeile – trei. Și dacă bărbatul este capabil să înșele doar fizic, o singură dată, atunci infidelitatea feminină este mai gravă tocmai pentru că sunt amestecate resentimentele, sentimentele și se creează o conexiune emoțională.

Prin ce se aseamănă infidelitatea masculină și feminină?

Printre cauzele infidelității care apar atât la bărbați, cât si la femei se pot identifica:

– Nemulțumirea sexuală.

– Un accident (de exemplu, din cauza alcoolului).

– Supărare pe partener, dorința de răzbunare.

Prin ce se deosebește infidelitatea masculină de cea feminină? 

Dacă analizăm cele mai frecvente probleme de cuplu, atunci merită evidențiate următoarele puncte.

– Intrând într-o relație intimă, bărbatul își satisface nevoia fizică. Femeia înșală cu cei pentru care are sentimente și emoții.

– După trădare, bărbatul se întoarce la soția sa. Iar femeia care a înșelat va fi iritată de soțul ei, îi va fi neplăcut să stea lângă el.

– Infidelitatea bărbatului poate fi un episod trecător de care poate uita. Infidelitatea femeii – este rezultatul unei călătorii lungi.

– Infidelitatea masculină, de regulă, este superficială, nu are ca scop distrugerea căsătoriei. Infidelitatea feminină distruge relația, deoarece femeia are un atașament emoțional față de o altă persoană.

– Bărbatul nu caută o femeie mai bună și nu se gândește să părăsească familia atunci când înșală. Femeia, înșelând, își face planuri pentru un viitor comun cu iubitul ei.

Toți bărbații înșală?

Bineînțeles că nu, dar sunt și cei care o vor face aproape 100% – bărbații cu o constituție sexuală puternică. Dacă partenera unui astfel de bărbat are o constituție mai slabă, ea pur și simplu nu poate rezista fizic „atacului sexual” al partenerului ei și nu va putea să-l mulțumească. În astfel de cupluri, soția nefericită își roagă soțul să-și găsească o amantă.

De ce înșală bărbații?

1) Nemulțumirea sexuală

Bărbatul poate înșela dacă declanșatorii săi sexuali și scenariile sexuale dorite nu sunt îndeplinite.

Declanșatorii pot fi, de asemenea, direct în s*x. El își dorește anumite mângâieri, să încerce ceva, încearcă să-i transmită partenerei asta, dar pentru ea este inacceptabil. Ori pur și simplu nu aude, crede că este un capriciu.

2) Bărbatul nu-și mai simte masculinitatea.

Dacă femeia nu subliniază statutul bărbatului în ochii lui, nu îl sprijină cu cuvinte încurajatoare, nu spune „Ești atât de minunat, atât de curajos, mă simt atât de bine cu tine, ești un bărbat uimitor ” Pentru ea, el este tatăl copiilor, partener, coleg de cameră, prieten, iubit, oricine, dar nu bărbat.

În timp ce alte femei pot simți intuitiv „punctele slabe” ale bărbatului. Multe amante complimentează și laudă bărbații. Și bărbații vin la ele pentru intimitate și sentimentul că este un erou.

De ce înșală femeia?

1) Nu se simte apreciată

Atunci când femeia nu se simte valoroasă, importantă și necesară, ea poate găsi acest tratament în afara căsătoriei. Femeile înșală atunci când nu mai au intimitate cu bărbatul lor – emoțională și fizică.

2) Relația de vecinătate

Relațiile precum cele ale vecinilor, la nivel de „ia, adu, cumpără, servește” devin și ele o cauză comună a infidelității feminine. Dacă în viața femeii brusc apare cel care o observă, îi spune un compliment, cu care se aprinde din nou pasiunea și sentimentele – atunci ea va înșela. Această situație este periculoasă pentru că de multe ori femeile nu observă greșelile evidente în comportamentul amantului lor. L-au pus pe un piedestal, pentru că, în comparație cu soțul face totul mai bine. Dar de îndată ce ochelarii roz cad, bărbatul nu mai este atât de perfect pe cât părea.

3) Nu se înțelege pe sine.

Femeile înșală atunci când nu se pot înțelege pe sine – nu știu ce vor și cum vor. De aceea, este foarte important să-ți studiezi atât sexualitatea feminină individual, cât și în cuplu.

Infidelitatea este diferită pentru fiecare. Pentru unii înseamnă – s*x, pentru alții – doar flirt, un profil pe un site de întâlniri, corespondență, apeluri, un sărut, s*x virtual, schimb de fotografii. Pentru alții, fantezii și gânduri despre o altă persoană.

Este important să vorbești cu partenerul tău de la început ce consideri infidelitate și ce este inacceptabil pentru tine în relație. Și partenerul tău ar trebui să facă același lucru. Dacă ați indicat regulile, atunci în cazul încălcării lor, situația este mai mult sau mai puțin clară. Când nu există un acord, este mult mai dificil să comunicați.