Cum să reîntoarceți dragostea și armonia în relație: 6 sfaturi utile.

Din păcate, uneori nici nu observăm lucrurile mici care ni se întâmplă în fiecare zi. Certurile mărunte, problemele casnice, necazurile vieții, uneori sunt în creștere și ne copleșesc. Și abia atunci înțelegem că relația nu mai este la fel ca înainte.

Ți se pare că tu și soțul tău ați început să trăiți ca vecinii? Din anumite motive, abia după apariția frigului și a înstrăinării, multe femei încep să se gândească la cum să-și reînnoiască relația cu soțul. Iată câteva recomandări ale psihologului:

1. Încearcă să înțelegi problema

Analizează calm situația. La început singură. Amintește-ți de când sunteți reci unul față de celălalt. Când a început răceala, cine a inițiat-o. Dacă ți-e greu să-ți amintești, poți scrie. Pe o foaie scrie-ți viața actuală alături de soțul tău, iar pe alta cea pe care ți-ai dori să o ai în viitor.

Gândește-te cu atenție dacă există loc pentru soțul tău în viața viitoare. Încă îl iubești? De regulă, femeile care se întreabă cum să-și reînnoiască relația cu soțul, încă mai încearcă să mențină relația și dragostea. De aceea, începe să acționezi.

2. Creează confort și căldură

Creează în casa ta rece o atmosferă caldă și confortabilă. Gătește mâncărurile sale preferate, zâmbește-i, atinge-l mai des, interesează-te de treburile sale și de fiecare zi trăită. Astfel el va simți că vrea din nou să se grăbească de la serviciu într-o casă plină de confort și căldură.

3. Întoarceți pasiunea în relație

Viața sexuală a soților este o parte foarte importantă a vieții de familie. Dacă nu poți răspunde la întrebarea când ultima dată ați făcut dragoste, este timpul să tragi un semnal de alarmă.

Amintește-ți ce pasiune ați simțit unul pentru celălalt când v-ați cunoscut. Încercați împreună să o aduceți înapoi în relația voastră. În acest sens de ajutor pot fi amintirile, romantismul, hainele sexy, poate jocuri de rol, tot ceea ce vă plăcea înainte.

4. Stimulează-l la acțiune.

Înainte soțul te purta în brațe, iar acum nici nu vrea să se dea jos de pe canapea? Ajuta-l! Desigur, nu la propriu! Laudă-l pentru orice ajutor pe care l-a făcut pentru tine. Pentru majoritatea bărbaților, lauda este un stimulent de a depune și mai mult efort dacă munca și ajutorul lui sunt apreciate și necesare.

5. Nu-ți aminti de greșelile din trecut.

Există femei care își pot aminti toată viața greșelile soțului lor, umilindu-l. Astfel de relații mai devreme sau mai târziu vor ajunge în impas sau soțul nu va mai rezista presiunii și va fugi.

„Tot ceea ce a fost – a dispărut”. Dacă ai șters demult această situație, dacă ați reușit să vă puneți de acord, să rezolvați și să ierți acest lucru, atunci lasă totul în trecut. Trăiește în prezent și gândește-te la viitor.

6. Petreceți timpul împreună .

Dacă ești foarte ocupată, alege o anumită zi pe care să o petreci cu soțul tău. Dacă ambii aveți un program prea încărcat, luați-vă o vacanță și mergeți în a doua lună de miere. Trebuie să conștientizezi că și familia ta este o valoare importantă, nu doar cariera, nivelul veniturilor și încrederea superiorilor.

De îndată ce simțiți că relația voastră s-a deteriorat, ați ajuns într-un impas, vă îndepărtați unul de celălalt, nu ar trebui să vă grăbiți imediat la extreme și să divorțați. Mai bine gândiți-vă cum să reînnoiți relația.