7 avantaje ale căsătoriei. Iată ce au descoperit oamenii de știință.

Ești plictisit, trist și îți dorești o soție lângă tine? Aceasta este o dorință normală. Oamenii de știință au chiar și câteva argumente, care demonstrează avantajele căsătoriei.

1. Mai multă fericire

Oamenii de știință australieni garantează asta. Și numesc o cifră record de 135% – atât, conform datelor lor, un bărbat căsătorit este mai fericit decât unul necăsătorit. Oamenii de știință explică acest lucru printr-o viață mai calmă și grija pe care norocosul o primește periodic din partea soției.

2. Salariul mai mare

Cercetătorii de la Universitatea din Virginia au calculat că bărbații căsătoriți câștigă cu 22% mai mult decât colegii lor singuri. Un alt studiu american ( respondenții căruia au fost ofițeri de marina) a arătat că statutul de om căsătorit este un argument puternic pentru șef ca să promoveze bărbatul pe scara profesională.

3. Mai puține probleme

Departamentul de Justiție al SUA a colectat statistici despre crimele stradale. Și a constat că bărbații singuri au de patru ori mai multe șanse să devină victime ale jafului, crimei și violului. Din anumite motive, infractorii stradali nu atacă oamenii căsătoriți; poate că le este frică de pedeapsă?

4. Mai mult s*x.

În 2006, cercetătorii britanici au realizat un sondaj cu bărbați din 38 de țări. Datele au fost aceleași peste tot: bărbații căsătoriți din întreaga lume depășesc bărbații necăsătoriți în ceea ce privește cantitatea de s*x.

5. Viața fără dependențe

O căsnicie fericită ajută bărbații să se protejeze de dependența de alcool și nicotină: Centrele Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au tras această concluzie: bărbații alcoolici și fumători sunt de cele mai multe ori necăsătoriți.

6. Mai puține șanse de a te îmbolnăvi de cancer

Un alt avantaj al căsătoriei – bărbații divorțați și singuri mor de cancer, de 11 și, respectiv, de 16 ori mai des decât bărbații căsătoriți. Acest lucru a fost dovedit de oamenii de știință norvegieni în 2007. De asemenea specialiștii de la Universitatea din California au studiat mai mulți bărbați timp de opt ani. Și au ajuns la concluzia că cei necăsătoriți au mai multe șanse să moară în această perioadă (aproximativ 88%), iar cei căsătoriți au o speranță de viață mai mare.

7. Fără probleme cardiace.

După cum se dovedește, căsătoria aduce beneficii nu numai pentru sănătate – cu condiția că este o căsnicie fericită. Oamenii de știință din statul Utah (SUA) au descoperit că persoanele care s-au căsătorit din dragoste aveau nivelul ideal al tensiunii arteriale. Și invers – cuplurile care erau nefericite în căsătorie au avut cei mai răi indicatori. S-a ajuns chiar până la punctul în care medicii au forțat pacienții nesănătoși să divorțeze, pentru a-și salva sănătatea.