6 obiceiuri rele care duc la certuri în familie și uneori la despărțire.

Obiceiurile alcătuiesc al doilea „eu” al omului. Mai ales dacă obiceiurile s-au format de-a lungul timpului. Dar, din păcate, nu toate obiceiurile sunt benefice. Unele dintre ele pot duce la despărțire. Iată 6 obiceiuri care pot duce la un rezultat atât de trist și la certuri în familie:

1. Aștepți mereu inițiativă de la bărbat.

„Bărbatul trebuie să facă primul pas” este un stereotip cu care au crescut foarte multe femei. Din păcate, lumea modernă a schimbat „regulile jocului”. Acum, „fiii lui Adam” așteaptă pași decisivi din partea doamnelor.

2. Comunicare minimă între soți. 

O tendință uimitoare: după căsătorie, îndrăgostiții vorbesc mai puțin despre subiecte ce nu țin de viața de zi cu zi. Și asta este greșit! Rutina distruge treptat chiar și cele mai puternice relații. Prin urmare, trebuie să înveți și să găsești timp pentru a comunica cu persoana iubită, chiar și pe subiecte complexe (sau, de exemplu, să mergeți la un film pentru ca mai târziu să aveți despre ce discuta).

3. Partenerul tău este singurul „suport moral”.

Poate părea surprinzător, dar există cupluri în care unul dintre parteneri este singurul sprijin pentru al doilea. Acest lucru este rău, deoarece fără sprijin extern (prieteni și familie) este imposibil să evaluezi în mod adecvat situația, nu ai cu cine vorbi și chiar cui să te plângi. Să arunci negativitatea asupra partenerului este o idee proastă, cel mai probabil veți ajunge la o ceartă.

Există și un alt motiv. Dacă partenerul știe că este singurul sprijin pentru tine, asta îi conferă o anumită putere și superioritate în relație. În acest caz, nu ai nicio garanție că mai devreme sau mai târziu persoana iubită nu va folosi acest privilegiu în favoarea sa.

4. Refuzul de a face compromisuri.

Compromisurile – sunt baza oricărei relații. Fără ele, cuplurile se despart rapid și extrem de dureros. Da, găsirea și alegerea soluției potrivite pentru tine și partenerul tău este o sarcină minuțioasă, tulburătoare, care necesită flexibilitate emoțională. Majoritatea preferă să arunce negativitatea și să se supere pe partener. Dar, dacă vrei să-ți păstrezi căsnicia, atunci învață să cedezi partenerului în ceva.

5. Nu-ți asculți sau nu-ți auzi partenerul.

O problemă a multor cupluri moderne este incapacitatea de a se asculta și auzi unii pe alții. După cum am menționat deja, este mult mai ușor să te superi și să ignori sfidător problema care a apărut. Dar, dacă găsești puterea de a-ți asculta și auzi partenerul, veți putea rezolva multe conflicte mult mai rapid, încă de la început.

6. Pasiunea pentru gadgeturi.

Dispozitivele moderne nu numai că ne fac viața mai ușoară, dar o și complică foarte mult. Cel puțin faptul că atenția sporită acordată gadgetului este cauza stresului și a nemulțumirii. De ce se întâmplă asta? Motivul este destul de simplu. Când vă aflați împreună, te scufunzi în comunicarea cu alte persoane. Acest lucru este enervant. Prin acest comportament, subliniezi că partenerul nu este atât de interesant pentru tine încât nu poți (sau nu vrei) să te distragi de la telefon.

Este de remarcat faptul că astăzi multe certuri și conflicte în cupluri se întâmplă tocmai din acest motiv. Dacă vrei să-ți salvezi căsnicia, atunci lasă-ți telefonul sau tableta deoparte atunci când comunici cu persoana iubită.