5 reguli pentru a menține căldura, respectul și iubirea în relație.

Cum să mențineți căldura, respectul reciproc și, cel mai important, dragostea într-o relație pe termen lung? Trebuie să vă amintiți mereu 5 reguli simple, care vor ajuta sentimentele să nu se stingă.

1. Responsabilitatea

Dacă vreți să aveți o relație strălucitoare, pe termen lung, trebuie să fiți conștienți de obligațiile și responsabilitățile voastre.

În primul rând, trebuie să înțelegeți ceea ce duce la dizarmonie în relație. Să presupunem că bărbatul și-a înșelat soția. Subconștient el înțelege că, în cele din urmă va fi descoperit. Cea mai bună soluție în această situație ar fi mărturisirea și pocăința. Astfel, consecințele pentru relație vor fi mai puțin dureroase decât dacă bărbatul ar mărturisi doar când va fi „pus la zid”.

În al doilea rând, nu vă asumați responsabilitatea pentru ceva ce nu puteți controla. De exemplu, promisiunea „Promit să te iubesc pentru totdeauna” este irealizabilă. Pentru că sunt momente în viață când nu te iubești nici pe tine însuți. Dragostea este un mister. Nu poate fi controlată doar de voința omului. În acest caz, este mai bine să vorbești despre sentimentele tale actuale.

2. Împărtășiți-vă experiențele, gândurile, sentimentele.

Dacă vreți să mențineți relația, trebuie să învățați cum să faceți emoțiile voastre transparente. Pentru ca acea intimitate, atât de necesară într-o relație, să apară între voi, trebuie să înlăturați toate barierele în conversații, să vă spuneți unul altuia doar adevărul despre sentimente, fapte, visuri…

3. Evitați vinovăția

Dacă vreți să vă salvați relația, învățați să eviți sentimentul de vinovăție și criticile nejustificate. Psihologii americani recomandă transformarea expresiei „De ce faci asta din nou?!” în „Ce am făcut pentru ca partenerul meu să nu mai facă asta?”

4. Concentrați-vă pe creativitate.

Concentrează-ți potențialul nu numai pe partener, ci și pe ceva creativ. Adesea, în cupluri, oamenii se concentrează pe încercarea de a schimba unele dintre trăsăturile enervante ale partenerului. Din păcate, astfel de acțiuni duc rareori la schimbări pozitive, mai des provoacă iritare și, în final, duc la disperare interioară.

Încearcă să folosești această energie pentru a-ți realiza potențialul creativ. Crede-mă, după asta, multe lucruri care te-au enervat atât de tare la partener, nu vor mai părea atât de groaznice!

5. Vorbiți!

Vorbiți mai mult despre ceea ce nu vă place în relația voastră ( însă nu aruncați cu reproșuri reciproce), dar nu uitați să vorbiți și despre ceea ce vă place!