6 semne ale ipocriziei, prin care poți determina rapid că nu trebuie să te apropii de această persoană.

Mulți dintre noi se confruntă cu ipocrizia pentru că, din păcate, este un fenomen comun. Indiferent câți prieteni și cunoștințe ai, cu siguranță vei cunoaște măcar un ipocrit.

Știm cu toții că ipocrizia nu este cea mai plăcută trăsătură. Fiecare a doua persoană va numi ipocrizia cea mai negativă trăsătură umană, pentru că atunci când comunici cu un astfel de om, nu știi niciodată la ce să te aștepți de la el. Cu toate acestea, mulți au un comportament duplicitar, realizând ceea ce fac, dar neconsiderându-se ipocriți.

Modul de viață al ipocriților constă în înșelăciune, trădare și „trucuri murdare”. Nimeni nu vrea să aibă de-a face cu astfel de oameni, este deosebit de dificil, în special, pentru oamenii empatici, care sunt opusul ipocriților.

6 semne ale comportamentului ipocrit

1. „Ipocritul spune una, face alta.”

Astfel de oameni doar pot vorbi. Ei nu vor face nimic pentru a-și susține cuvintele. Adesea, ei mint despre succesul lor, dar în realitate nu au obținut nimic în viață.

2. „Mie mi se permite, iar altora nu.”

Pentru astfel de oameni nu există reguli morale. Ei cred că au dreptul să le reproșeze altora pentru „încălcările” lor, dar atunci când ei înșiși se află într-o situație similară, pur și simplu nu suportă asta. Când interacționezi cu ipocriții, trebuie să asculți ce vor ei de la tine, dar nu și invers.

3. “Nu sunt vinovat”

Ipocriții nu vor admite niciodată ca sunt vinovați de ceva, chiar daca ai toate „dovezile”. Vor veni cu o mulțime de scuze și justificări, doar pentru a întoarce situația pe dos și a da vina pe altcineva.

4. Supărarea 

Este important să adăugăm că ipocriții sunt foarte sensibili atunci când cineva vorbește despre neajunsurile lor. Nu vor recunoaște că au făcut ceva greșit, dar vor fi supărați pe tine până când vei veni și îți vei cere iertare. Ei sunt de vină, iar tu trebuie să-ți ceri iertare, ce absurd!

5. Drama

Oamenii cu două fețe spun că nu suportă confruntările și certurile din cauza unor fleacuri. Dar, de fapt, ei fac doar ceea ce provoacă conflicte și astfel creează negativitate.

6. Manipularea

Cu ajutorul unor manipulări sofisticate, astfel de oameni te vor face să simți că rădăcina problemei este în tine și nu în ei. Oamenii cu două fețe te vor manipula și minți tot timpul,pentru a se prezenta într-o lumină mai bună și a-ți „insufla” sentimentul de vinovăție.