11 ritualuri care te vor ajuta să te recuperezi rapid după o zi lungă de muncă.

Fiecare loc de muncă vine cu situații stresante care pot crește oboseala și anxietatea. În acest articol, îți împărtășim 11 moduri de a te relaxa seara.

1. Ține un jurnal

Scrie despre emoțiile și obiectivele tale pentru a le elibera. Ținerea unui jurnal te poate ajuta să-ți clarifici sentimentele și să rezolvi mai eficient problemele cu care te confrunți de-a lungul zilei. În plus, ținerea unui jurnal îți oferă șansa de a te înțelege mai bine și de a recunoaște tiparele de gândire negative care îți strică starea de spirit și cresc anxietatea.

2. Citește o carte 

Evadează din realitate deschizând o carte după o zi lungă de muncă. Cititul poate fi nu numai distractiv, dar și de asemenea, reduce nivelul de stres și îți ia gândurile de la orice stres legat de muncă. Ca bonus, îmbunătățește memoria și crește concentrarea.

3. Fă niște exerciții ușoare

Sfatul este extrem de previzibil, dar spune-mi sincer – îl urmezi? Dacă nu-ți place să faci mișcare, poți alerga, poți merge cu bicicleta sau pur și simplu te poți plimba prin zonă pentru a respira aer curat și a te elibera de stres.

4. Ascultă muzica preferată

Starea ta de spirit este sub limită și nu-ți mai simți picioarele? Atunci este timpul să pornești muzica preferată. Găsește un artist a cărui muzică rezonează cu tine și te ajută să te calmezi. De asemenea, poți alege muzica pentru a-ți ridica moralul sau poți asculta ceva relaxant pentru a adormi.

5. Fă o baie caldă sau un duș.

Spală tensiunea făcând o baie caldă sau un duș fierbinte după muncă. În timp ce o baie caldă poate calma nervii, un duș fierbinte ajută la relaxarea mușchilor. Pentru un efect mai relaxant, adaugă sare, uleiuri aromatice sau spumă în baie.

6. Meditează

 

Repornește-ți creierul cu ajutorul meditației. Meditația reduce nivelul de stres, anxietatea și te ajută să te deconectezi de grijile zilei. Petrece câteva minute în tăcere și încearcă diferite tehnici, cum ar fi limpezirea minții sau concentrarea asupra emoțiilor tale.

7. Dezactivează alertele telefonice. 

Îmbunătățește-ți echilibrul dintre viața profesională și cea personală prin oprirea telefonului de îndată ce se termină orele de muncă. Stabilește limite și concentrează-te pe viața de acasă de îndată ce îți termini ziua de muncă.

8. Pregătește un desert

Mulți oameni fac deserturi pentru a elimina stresul și a se relaxa după o zi lungă. Alege câteva rețete pe care dorești să le încerci și programează-ți timp pentru a-ți folosi abilitățile culinare. De asemenea, poți transforma această activitate într-un eveniment social, invitându-ți prietenii să gătească împreună cu tine, pentru mai multă distracție.

9. Respiră profund

Dacă te simți obosită după o zi lungă de muncă, acordă-ți câteva minute pentru a respira adânc. Prelungește fiecare respirație prin creșterea timpului dintre inspirație și expirație. Respirația profundă de câteva ori te va ajuta să te simți mai relaxată și să-ți eliberezi mintea de muncă.

10. Creează ceva

Creația te poate ajuta să eliberezi energia negativă și să faci ceva plăcut. Gândește-te la tricotat, pictură sau realizarea bijuteriilor după muncă. Aceste activități te pot ajuta să-ți îmbunătățești gândirea creativă și îți oferă șansa de a elibera stresul din timpul zilei.

11. Utilizează arome liniștitoare

Înconjoară-te de arome liniștitoare care îți vor afecta pozitiv starea de spirit și te vor ajuta să te simți mai relaxată. Aprinde o lumânare cu parfum moale și relaxant precum cele de lavandă sau vanilie. Printre celelalte parfumuri care sunt grozave pentru combaterea stresului – iasomia, cedru, bergamota si menta – alege ceea ce îți place cel mai mult.