5 tipuri de oameni care suferă cel mai des de epuizarea emoțională.

Epuizarea emoțională este starea în care omul se simte extrem de epuizat, absorbit de rutină și circumstanțe, are sentimentul că tot ceea ce se întâmplă în viața sa este lipsit de sens.

Omul aflat într-o astfel de situație nu mai primește nicio satisfacție de la acele activități care înainte îi aduceau plăcere, interes și motivație și, în consecință, fără motivație calitatea acțiunilor sale scade, rezultatele lasă de dorit.

Acest fenomen este destul de comun și are mai multe motive. Oamenii epuizați emoțional muncesc adesea din greu, se dedică unei activități și, când nu văd rezultate semnificative, ajung în această stare de apatie. Și totuși, există oameni care sunt mai predispuși să sufere de epuizare. Există unele trăsături de caracter care accelerează acest proces.

1. Oamenii anxioși

Anxietatea este o patologie care absoarbe o cantitate mare de energie din om. Conduce la o gândire excesivă – omul începe să se îngrijoreze pentru tot ce poate merge prost, el încearcă să-și prezică viitorul și să ia în considerare tot ceea ce este posibil. Omul desigur, nu este din cauciuc și o astfel de stare continuă duce la devastare severă.

2. Oamenii dependenți de opinia străină

Mecanismul de dezvoltare a epuizării emoționale la acești oameni este similar cu al celor anxioși. În jurul nostru există diferiți oameni și chiar dacă avem un mediu cu adevărat prietenos, persoane care încearcă să ne ofere sfaturi utile, oricum, pentru a ține cont de multe opinii diferite, trebuie să ai multe resurse interne pentru a pune totul pe rafturi. Deosebit de dificile sunt acele situații în care omul este înconjurat de critici, siniștri și alți iubitori de trucuri murdare.

3. Perfecționiștii

În încercarea de a aduce totul la ideal, trebuie să fii foarte atent la detalii. Cu toate acestea, în marea majoritate a cazurilor, rezultatul ideal nu este necesar – pentru că nu este altceva decât rezultatul dorit în imaginația omului.

4. Oamenii incapabili să distribuie povara.

Desigur, nu trebuie să-ți programezi ziua pe minut, dar regimul este un lucru necesar pentru bunăstarea psihologică. Viața este instabilă și te poate surprinde în orice moment, nu putem prevedea unele lucruri. Dar fiecare om are ceva ce poate fi sistematizat. Și acest sistem ne va economisi energia și va distribui corect sarcina.

5. Oamenii predispuși să controleze totul.

Nevoia de control este o contramăsură a sentimentului de neputință în fața circumstanțelor externe. Această nevoie se bazează pe faptul că omul trebuie să urmărească tot ce se întâmplă în jurul său. Apare sentimentul că, fără participarea lui, lumea este pe cale să se prăbușească dacă nu se face ceva. Conform mecanismului de formare a epuizării, aceasta este similară cu epuizarea oamenilor anxioși – astfel de oameni cheltuiesc multă energie în gol, fără a simți rezultate speciale pentru munca lor.