5 alimente pe care trebuie să le consumi pentru a fi sănătos la bătrânețe: experiența personală a lui Dalai Lama

Dalai Lama este liderul spiritual al adepților budismului tibetan. Născut în 1935, doi ani mai târziu a fost recunoscut ca o reîncarnare. A devenit șeful politic al Tibetului în 1950. Astăzi are 88 de ani, dar pare mult mai tânăr. Dalai Lama consumă cinci alimente de bază pentru a-și menține sănătatea. Pentru a vă simți mai bine și dvs. le puteți include în dieta zilnică.

Deci, cele 5 produse principale pe care le consumă Dalai Lama:

Fructele goji. Cresc în Tibet și China și au multe proprietăți benefice – de exemplu, îmbunătățesc imunitatea și vederea, previn inflamația, accelerează metabolismul, ajută la combaterea stresului și depresiei și scad nivelul zahărului din sânge. Au un gust picant, dulce-acrișor.

Ceaiul de ciuperci Chaga. Băutura întărește sistemul imunitar, îmbunătățește activitatea creierului, normalizează presiunea arterială și venoasă, reduce nivelul de colesterol rău din sânge și elimină toxinele. De asemenea, ceaiul este capabil să elimine inflamația internă, să facă omul sănătos și energic.

Turmericul. Este ingredientul principal în bucătăria indiană. Condimentul este util pentru organism: accelerează metabolismul, reduce inflamarea articulațiilor, minimizează riscul de apariție a patologilor hepatice, ajută în cazul sindromului premenstrual, diabet, psoriazis și paradontoză, precum și în cazul tulburărilor gastro-intestinale.

Leguminoase. Astfel de plante conțin o mulțime de nutrienți, scad nivelul colesterolului din sânge și normalizează funcția intestinală. Pentru Dalai Lama, mazărea, năutul și lintea sunt deosebit de valoroase.

Uleiul de cocos. Conține acizi grași saturați care normalizează nivelul colesterolului din sânge. Produsul îmbunătățește funcționarea sistemului cardiovascular. Potrivit lui Dalai Lama, uleiul de cocos îl ajută să-și mențină mintea clară.

Adăugați alimentele de mai sus în meniul dvs. pentru a vă simți sănătoși și viguroși. Desigur, nu uitați și de alte reguli ale stilului de viață sănătos: excludeți alcoolul, alimentele grase și prăjite din dietă, plimbați-vă cât mai mult în aer liber și faceți exerciții fizice.