Iată de ce bărbații au început să ignore tot mai des femeile frumoase.

Oana, o femeie de 60 de ani îmi povestește cum și-a căsătorit fiul. La vârsta de 18 ani băiatul a avut o poveste de dragoste care s-a încheiat cu inimă frântă. Până la 29 de ani, el nu s-a mai întâlnit cu nimeni.

Oana nu a intervenit, pentru că era foarte supărată pe fiul ei. Ea și soțul ei au investit foarte mult pentru a-l trimite la cea mai bună universitate din țară și chiar i-au cumpărat un apartament în apropiere, pentru ca băiatul să nu piardă timpul cu metroul, ci să se dedice complet studiilor.

Iar el le-a spus că iubește, nu poate face nimic, nu va merge la studii, va rămâne în orașul natal, pentru că nu poate trăi fără ea. Le-a stricat părinților toate planurile.

Mama s-a supărat, apoi s-a împăcat cu el: în cele din urmă băiatul s-a alăturat tatălui său în afaceri. Le mergea bine, câștigau suficient. Dar când fiul a împlinit 29 de ani, mama deja își făcea griji.

– Pot să-ți găsesc o mireasă? Vreau nepoți… – i-a sugerat ea.

– Găsește-mi. – i-a permis fiul.

Oana și-a sunat toate prietenele și cunoștințele, le-a spus tuturor că este în căutarea unei mirese pentru fiul ei. Și a găsit două concurente: Delia și Elena. Ambele divorțate cu copii. Dar părinții ocupau poziții atât de înalte încât se putea închide ochii la orice. Femeile erau frumoase de îți tăiau respirația.

Fiul s-a întâlnit cu una, apoi cu cealaltă. Dar lucrurile nu au mers mai departe de câteva întâlniri. Atunci Oana a mai găsit două fete: Irina și Florentina. Frumusețea lor era orbitoare. Dar nici cu ele nu s-a întâmplat nimic. Apoi au fost Ana, Livia, Adriana și Valeria. Nici ele nu se potriveau.

Mama era nedumerită:

– Nu vezi ce frumoase sunt? Ce mai dorești? Poate că ar trebui să mergi la psiholog?

Oana a înțeles: fiul ei este monogam. El poate fi doar cu prima sa iubire. Nicio femeie nu este capabilă să o scoată din memoria lui. Cu greu a găsit telefonul acelei fete, dar ca răspuns a auzit: „Sunt căsătorită, am doi copii, nu mă sunați.”

Oana era disperată. Însă în curând fiul ei a adus mireasa: pe Mirela, care nu arăta mai rău, dar nici mai bine decât Delia, Elena, Adriana și Valeria.

El a spus că femeia care își pune frumusețea la vedere, vrea să obțină ceva în schimb pentru ea. De aceea, le spune clar că nu este interesat de frumusețe, iar ele nu mai au nimic de oferit. Femeia începe să se impună. Dacă nu cazi la picioarele ei cu cadouri și bani, atunci poți auzi o mulțime de lucruri neplăcute despre tine.

Printre femeile necăsătorite de la 18 la 40 de ani, care sunt în căutare activă, pregătite pentru o relație, nu există femei urâte. Acum produse cosmetice există pentru toate categoriile. Cel mai important lucru este să ai grijă de tine. Concurența este copleșitoare.

Dar ceea ce este prea mult – nu este apreciat. Frumusețea devine obișnuită. Ceva cotidian. Standard. Bărbații nu ignoră femeile frumoase în mod deliberat, pur și simplu nu le observă.

Doar dacă această frumusețe nu este fluturată ca o cârpă roșie în fața taurului. În acest caz, frumusețea este enervantă.