Cum înțelegi că pisica ta nu te iubește: acordă atenție acestor 5 semne în comportamentul ei.

Comportamentul pisicilor este un adevărat mister pentru oameni. Ele pot fi afectuoase și blânde seara, iar dimineața să-ți atace piciorul. Pisicile arată adesea clar ce atitudine au față de om prin semnale non-verbale.

În cazul câinilor totul este simplu: ei își iubesc nu numai stăpânul, ci și întreaga sa familie. Câinii sunt fericiți să întâlnească străinii și foarte rar arată un comportament neprietenos. Pisicile sunt creaturi mai independente. De aceea, este dificil de determinat dacă sunt atașate emoțional chiar și de proprietarul lor.

Vrei să înțelegi dacă pisica ta te iubește? Este mai ușor să determini dacă te urăște. Iată câteva semne la care ar trebui să fii atent:

1. Pisica te zgârie, șuieră, mușcă și mârâie. 

Acestea sunt semne clare ale atitudinii neprietenoase față de tine. Se întâmplă ca pisicile astfel să se joace sau să-și manifeste antipatia față de mirosuri sau alimente noi. Dar dacă acest comportament al animalului de companie a devenit un obicei, atunci probabil că nu te iubește.

2. Nu te privește în ochi. 

Dacă pisica evită constant contactul vizual cu tine, în mod clar nu te place. Pisicile încearcă să ignore tot ce nu le place, de aceea nici măcar nu se uită la persoana pe care o tratează prost.

3. Iese din camera

Dacă pisica părăsește camera când apari, acesta este un alt semn sigur al atitudinii neprietenoase față de tine. Animalele de companie vor să fie mereu în siguranță și liniștite, de aceea pleacă dacă apare o persoană pe care nu o plac.

4. Urmărește-i coada.

Dacă coada pisicii se învârte în diferite direcții, în mod clar îi provoci stres. În astfel de momente, este mai bine să nu atingi animalul de companie, deoarece este agresiv și chiar te poate ataca.

5. Privește pisica în ochi. 

De obicei, pisicile își exprimă dragostea cu ochii, clipind încet. Dar pot arăta și sentimente negative. Dacă pupilele animalului de companie sunt rotunde și mari, cel mai probabil îi este frică sau este excitat. Dacă pupilele s-au îngustat, pisica clar este furioasă.

Atitudinea negativă a pisicii poate fi cauzată și de comportamentul tău. Dar, dacă nu torturezi animalul, pot fi și alte motive: parfumul neplăcut, vocea zgomotoasă. Uneori, această atitudine a pisicilor este greu de înțeles sau de explicat. Nu-i acorda atenție și apoi încearcă să te împaci cu ea când se liniștește.