Bărbații care trebuie ținuți la distanță: o pildă veche chinezească.

Doar cele mai înguste minți pot nega importanța bărbatul în viața femeii. Bărbatul ales corect este jumătate din succesul în viață.  Dar nu toate femeile știu să aleagă.

„Raluca a cunoscut un bărbat. El a observat-o când ieșea din mall și s-a oferit să o conducă: pentru că afară ploua torențial. Ea a refuzat. Nu se urcă în mașina unor străini. Dar din curiozitate s-a uitat în ce mașină se va urca bărbatul. Ceea ce a văzut a impresionant-o…

Peste o lună îl va întâlni din greșeală aproape în același loc. El îi va spune că acesta este destinul și că acum trebuie neapărat să se cunoască mai bine.

Raluca avea deja un iubit care voia să treacă în categoria mirelui, dar ea după cum spuneau prietenele ei, era prea orgolioasă. De ce?

Pentru că părinții lui Dan i-au cumpărat un apartament și o mașină, iar el urma să lucreze în firma lor. Ceea ce însemna să nu facă nimic și să primească bani. Viața este lungă. Cine știe ce îți pregătește? Iar Raluca nu avea nevoie de un oportunist și un leneș.

Noua cunoștință, Gabriel, avea părinți care locuiau într-un sat îndepărtat. El a obținut totul singur. Și locuința, și apartamentul, și planurile sale erau grandioase. Ralucăi i-a plăcut asta. Ea însăși este o fire activă și are nevoie de un partener de viață asemănător.

A început să petreacă mult timp cu el. Și a aflat care este secretul succesului său: diferiți furnizori aduceau produse spre vânzare la firma în care lucra. Inclusiv – mostre demonstrative. El le confisca și le vindea, iar banii îi încasa. Clienților le vindea mărfurile fără mostre, folosindu-și elocvența și darul de a convinge.  Fluxul său de bani s-a dublat.

– Dar acesta e furt! – spuse Raluca.

– Aceste mostre nu sunt de vânzare, ci pentru oameni! Ei cumpără mărfuri cu 40% mai ieftin și li se potrivește, la fel și mie. Nu pretinde că ești o sfântă.

Raluca s-a îndepărtat de el. Istoria știe cum ajung astfel de oameni. Ea nu s-a înșelat. Gabriel s-a căsătorit în curând cu colega ei de clasă, au avut și copii. O viață ca în basme. Casă imensă, călătorii… Dar totul s-a terminat peste noapte. Gabriel a fost condamnat la 10 ani privațiune de libertate. Raluca nu a intrat în detalii. Nu e treaba ei. A auzit doar că tot ce avea i-a fost confiscat, iar soția și copiii acum locuiesc într-o garsonieră cu mama lui.  

O pildă veche chinezească

Țestoasa trebuia să treacă de cealaltă parte a râului. Dar nu era nici un pod. În apă înota un scorpion și i-a oferit ajutorul.

– Nu vreau, pentru că mă vei duce și mă vei înțepa.

Dar scorpionul a asigurat-o că nu are astfel de gânduri. Cererea este un fleac pentru el.

– Îți voi dovedi că te înșeli în privința mea. – a spus el.

Țestoasa a decis că, de dragul pariului nu o va înțepa și a avut încredere în el. Ea a sărit pe spatele lui și au înotat. A rămas puțin până la țărm, când scorpionul a înțepat țestoasa.

– Ai promis că nu mă vei înțepa, strigă ea.

– Păi, sunt scorpion, asta e natura mea…”– doar atât a putut să răspundă.

Oamenii nu se schimbă nici măcar de dragul iubirii. Și toate acțiunile lor duc întotdeauna la un anumit rezultat. Chiar dacă vor avea noroc de câteva ori, în cele din urmă „recompensa” își va găsi eroul.

Deci, depinde de tine pe spatele cui vei înota. Dar este mai bine să poți înota singură.