Ce înțelege fiecare femeie despre bărbați odată cu vârsta: 7 expresii evreiești pline de înțelepciune.

Rita a fost căsătorită de două ori. Și ambele căsătorii au eșuat. Ea a ales cu mintea, nu cu inima. Soții erau bogați, aveau conturi grase și apartamente luxoase, dar erau zgârciți și tirani groaznici.

Apoi Rita a decis să-și găsească un bărbat care nu avea aproape nimic. Soacra le-a permis cu generozitate să locuiască în casa ei de la țară. Iar acolo – pereții erau înnegriți de funingine, cu mucegai, o canapea veche, ruptă și dușul în aer liber. Te speli și țipi – de frig. După primele înghețuri ești nevoită să rogi vecinii să-ți ofere baia lor. Iar când vecinii se prefac că nu sunt acasă, vizitezi rudele. Trei ore pe drum.

Mama Ritei, făcându-i-se milă de fiica ei i-a dat bani pentru un apartament cu o cameră la marginea orașului, deși fără reparații. Acum Rita era fericită că are propriii pereți. „Tapetul îl vom lipi noi!”

Timp de 5 ani în apartament nu s-a făcut absolut nimic. Rita își implora soțul, făcea scandal, îl amenința și chiar l-a dat afară. Dar el știa că apartamentul aparține soacrei, de aceea nu a mișcat un deget.

Rita avea zile grele și sărbători distruse. Soțul s-a dovedit a fi un al treilea eșec din viața ei. Sau poate că nu era vorba de soți, ci de ea?

Femeia s-a dus la mama ei pentru o conversație serioasă.

– Fac eforturi titanice pentru a-l motiva să lucreze și să-și îngrijească familia, dar nu vrea să facă nimic. Cum să procedez? Ce să fac? Îl iubesc, vreau copii de la el. Dar în această casă nici măcar un medic pediatru nu poți chema, mi-e rușine.

Bătrâna oftă și îi spuse.

– Poți iubi chiar și un ghiveci cu flori. Doar că spune-ți imediat că ghiveciul nu-ți aduce niciun folos. Sarcina lui este să stea pe pervaz.

Bunăstarea în viața ta va veni atunci când vei înceta să ceri de la oameni ceea ce ei nu-ți pot oferi, când vei învăța să vezi adevăratul scop al oamenilor. Lucrurile trebuie utilizate în scopul lor. Și oamenii de asemenea.

Totul se va rezolva când vei înceta să aștepți vremuri mai bune, când ghiveciul tău va sări de pe fereastră și se va duce să câștige bani, să facă reparații, să te ducă în vacanță, să-ți dăruiască un inel cu diamante și să-ți ceară să-i naști copii. Nu trebuie să-ți petreci fiecare seară certându-te cu ghiveciul tău de flori, să-i reproșezi, să-i spui că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor tale. Nu trebuie să stabilești termene limită specifice pentru reparații și vacanță. Și să clarifici – când el, ghiveciul de flori, va începe să trăiască ca un bărbat adevărat.

Mai întâi scapă de iluzii. Nu trebuie să strigi, să te cerți și să încerci să ajungi la el, să-l motivezi. El te aude și te înțelege perfect. Inacțiunea – este și ea un răspuns.

– Mamă, dar de ce nu mi-ai spus despre asta înainte? Viața mea este distrusă și sfâșiată în bucăți – exclamă Rita și începu să plângă în hohote.

– Nu face o tragedie din cauza unei neînțelegeri – i-a spus mama și s-a retras la bucătărie să savureze o ceașcă de ceai.

Ce înțelege femeia odată cu vârsta?

1. Frumos, tânăr, deștept, bogat, amuzant și generos – aceștia sunt șase bărbați diferiți.

2. Dacă bărbatul ți-a spus că este absolut liber, trebuie să afli: este liber sau nimeni nu are nevoie de el?

3. E bine să poți face totul, dar Doamne ferește să faci totul singură!

4. Pentru a trăi într-o căsnicie fericită timp de 30 de ani, s-ar putea să ai nevoie de 5 soți.

5. Nu este dificil să cucerești un bărbat. Dar cum să-l hrănești în fiecare zi în captivitate?

6. Doar leneșii se căsătoresc o singură dată.

7. Ce vreau să spun despre acești bărbați? Ei ne oferă dulciuri și ciocolate, iar apoi se supără că ne îngrășăm! Mai bine ne-ar oferi doar diamante – și noi vom străluci.