„Găsește-ți un loc de muncă comod, unde ai putea să te lauzi cu rochia nouă și să-ți antrenezi creierul.”

Femeile care nu vor să degradeze și să se transforme în cloști casnice în ochii soțului, sunt sfătuite de binevoitori să-și găsească urgent un loc de muncă. Și nu orice loc de muncă, dar unul în care să-și poată etala coafura și rochiile. Să-și pună creierul la muncă, dacă tot nu există alte situații în care să facă asta. Întâlnesc acest sfat atât de des încât am decis să fac propria mea investigație – ce fel de muncă este aceasta, unde nu trebuie să lucrezi, dar să-ți arăți rochiile? 

Pentru început, am analizat datele statistice. Cele mai populare domenii de angajare „full-time” în rândul femeilor sunt transporturile și comunicațiile – 13,8% dintre femei sunt implicate în această industrie, precum și în comerț, servicii pentru consumatori și alimentație publică – 13,2%. Îmi pot imagina deja o brutăreasă sau o bucătăreasă de la grădiniță, care aruncă cu greu o tavă imensă de copt, doar pentru că acasă se plictisește și nu are cui să-și arate manichiura.

Un număr mare de femei sunt angajate în domeniul educației și sănătății – ținând cont că mai există și tot felul de centre de dezvoltare, grădinițe private, probabil că acestea vor fi mult mai multe. Aici, printre treizeci de copii care țipă în fiecare secundă și vor să evadeze undeva, să rupă ceva sau să „omoare” un coleg, e bine să-ți demonstrezi rochia nouă, toată lumea știe asta.

Alte domenii populare de activitate sunt asigurările și finanțele. Dar nu vorbesc despre directorii de bancă și managerii de top (în mare parte), ci despre fetele pe care le vedem la ghișee. Sunt destul de multe femei și în administrația publică, dar, din nou, vorbim despre posturi de nivel mediu. Astfel de locuri de muncă se disting prin salarii medii și cel mai înalt nivel de stres și deloc o demonstrație relaxată a coafurii, așa cum ar crede mulți. În astfel de locuri, pentru o rochie nouă ai putea fi defăimată în fața șefului, deci este mai bine să nu ieși în evidență.

Aceasta este realitatea dură, dar cum arată munca de vis?

Potrivit cercetărilor, majoritatea fetelor moderne și-ar dori să se recalifice ca specialist IT, restul sunt interesate să lucreze de acasă, aparent din cauza faptului că sunt legate de circumstanțele vieții. Uniforma acestor femei, bănuiesc, că este îmbrăcămintea lejeră de casă, plus un coc pe cap.

Cu toate acestea, urmăresc minuțios piața educației suplimentare și am observat că nu numai cele care lucrează de acasă în papuci comozi s-au grăbit spre obiectivele lor. Răspândirea blogurilor și rețelelor sociale într-adevăr au evoluat într-un nou ideal de angajare. Mulți și-ar dori să arate ca idolii lor sub tone de filtre. Antrenori populari, astrologi senzaționali, nutriționiștii la modă etc., – cererea pentru astfel de profesii rămâne constant înaltă atât în ​​rândul femeilor, cât și al bărbaților. Dar concurența este la fel de mare ca oriunde. Acum să fii frumos, relaxat și să te lauzi cu o rochie la modă în fața a sute de mii de spectatori este o muncă cu adevărat grea, care necesită autodisciplină, minte ascuțită și o capacitate fenomenală de a te adapta la orice condiții. Și nu este vorba de gen.

Uneori și bărbații merg la muncă doar pentru „a fi”, a-și demonstra mașina luată pe credit. Sau din pasiunea excesivă pentru rețelele sociale, unde, după cum știți, toată lumea minte chiar mai mult decât în ​​viața reală.

Autor: Morena Morana