„Curățenia în casă este cel mai important lucru”: 4 reguli de viață de la soția unui arab.

Bloggerul și mama a doi copii, Elena Rakhbarmadani ne împărtășește cum soțul său a fost împotriva familiei sale pentru a fi alături de ea.

Cum l-am cunoscut pe viitorul meu soț?

Pe Ali, viitorul meu soț l-am cunoscut la o petrecere. De la prima noastră întâlnire m-a curtat frumos. În fiecare zi, Ali mă întâlnea de la serviciu, mergeam la restaurant, îmi aducea flori. Timp de 3 luni am devenit foarte apropiați și ne-am mutat împreună. Familia lui nu știa că locuiește în străinătate cu o fată.

Îi era teamă să le spună rudelor despre acest lucru, deoarece părinții lui îi găsiseră o variantă potrivită. Trebuia să se căsătorească cu o verișoară îndepărtată – totul era decis fără acordul lui. După un an împreună, în sfârșit s-a hotărât și a început să vorbească despre o nuntă adevărată.

Părinții lui nu erau de acord cu relația noastră. 

Bărbații orientali se disting prin smerenie și ascultare față de cel mai bătrân din familie. Familia este cel mai important lucru pentru ei și foarte rar se opun. Întrucât toată familia sa era împotriva căsătoriei noastre, mama sa a zburat din Emiratele Arabe Unite la București pentru a mă cunoaște. Nu mă plăcea – din cauza naturii mele explozive, a disputelor cu bărbatul meu, a nesupunerii mele. Ea a decis că o astfel de fată nu se va integra în familie. Dar soțul meu a fost împotriva familiei și tot ne-am căsătorit. A încercat să mă protejeze de toată negativitatea venită de la rudele lui.

În cele din urmă ne-am căsătorit conform legilor sale. În două zile am primit un pașaport iranian, cetățenie și am zburat în Iran. La început familia lui nu credea în cele întâmplate, eu și soțul meu nici măcar nu aveam voie să dormim în aceeași cameră. Soțul meu a trebuit să le arate pașaportul – a fost un șoc pentru tatăl său, pentru că fiul său s-a căsătorit fără acordul lui.

1. Respectă-i tradițiile

În cele mai multe cazuri, bărbatul nu-și forțează soția să poarte hijab, dar va fi fericit dacă atunci când se întâlnește cu familia sa, aceasta va purta o rochie de seară și va îmbrăca o abaya – o rochie tradițională lungă pentru femei – ca respect pentru tradiții.

2. Apreciază-i grija

Pentru un bărbat arab, soția este o reflectare a sa. Femeile sunt îmbrăcate în haine scumpe, au mașini scumpe, poate chiar mai scumpe și mai bune decât ale soțului. Soția ar trebui să aibă mult aur – acesta este și un semn de statut.

3. Curățenia în casă este cel mai important lucru. 

Bărbații arabi își onorează casa, de aceea dezordinea în ea este inacceptabilă. Dacă bugetul îi permite, bărbatul va angaja servitori pentru o curățenie perfectă, iar dacă nu, atunci soția trebuie să facă totul singură. Când așteptam oaspeții la începutul relației noastre, Ali mi-a spus: „Nu contează ce mâncare pui pe masă, cel mai important lucru este casa – ea trebuie să fie curată.”

Poligamia în Emiratele Arabe Unite acum este rară. De regulă, bărbatul nu se poate căsători cu o a doua soție fără a obține acordul primei soții. Iar femeile moderne sunt reticente în a fi de acord să-și împartă soțul cu cineva. De aceea, bărbaților le este mai ușor să depună cerere de divorț și să se recăsătorească.

4. Lucrează mereu asupra ta

Mi-a luat ani de zile să înțeleg mentalitatea familiei arabe. Am devenit mai tolerantă, mai înțeleaptă. Iar momentan, dintre cele trei nurori din familie, sunt cea mai iubită. Am putut să le câștig încrederea și să-i cuceresc. Sunt mereu luată ca exemplu și alte nurori sunt trimise la mine pentru sfaturi. Pentru oamenii din aceste țări, familia este cel mai important lucru, de aceea este imperativ să găsești limbă comună cu familia soțului (chiar și după nuntă), altfel nu vei avea o viață fericită.