Ești predispus să-ți înșeli jumătatea? Testează-te, răspunzând la aceste 8 întrebări.

Subiectul infidelității îngrijorează mulți oameni. În același timp, fiecare persoană stabilește individual ce este permis și ce este strict interzis pentru ea într-o relație. Unele cupluri practică relațiile deschise și niciunul dintre parteneri nu este gelos. Pentru alții, a intra într-o relație implicit înseamnă a fi fidel unul altuia. Există oameni pentru care este inacceptabil ca partenerul lor să comunice cu persoane de sex opus, chiar dacă sunt colegi sau prieteni.

Din păcate, mulți discută despre atitudinea lor față de infidelitate abia după ce acest incident le-a afectat cuplul.

Testează-te – citește afirmațiile de mai jos. Pentru fiecare afirmație cu care ești de acord, adaugă +1 punct.

1) Preferi să taci în legătură cu ceea ce te îngrijorează în relație cu partenerul tău?

2) Comunici în mod natural cu ceilalți, iar asta înseamnă flirt?

3) Îi interzici partenerului tău să comunice cu persoane de sex opus?

4) Crezi că infidelitatea poate fi iertată?

5) Știi că unul dintre părinții tăi (sau ambii) a fost infidel în căsătorie?

6) Ai avut aventuri în relațiile anterioare?

7) Sexul pentru tine este doar o nevoie fiziologică?

8) Simți adesea gelozie față de partenerul tău?

Interpretează-ți rezultatele: 

0-3 puncte

Nu ai tendința de a înșela. Pentru tine infidelitatea este o trădare, iar dacă te confrunți cu ea în relație, te vei despărți de partenerul tău.

4-5 puncte

Tratezi infidelitatea un pic mai simplu. S-ar putea să crezi că infidelitatea nu afectează relația. De asemenea, sexul pentru tine s-ar putea să fie doar o nevoie fiziologică, care nu este asociată cu sentimentele și emoțiile înalte. Dacă persoana iubită îți oferă o relație deschisă, cel mai probabil vei fi de acord.

6 sau mai multe puncte

Infidelitatea nu este doar acceptabilă pentru tine – este necesară. Probabil, că infidelitatea corespunde principiilor tale stabilite și viziunii asupra lumii. Pentru tine nu este nimic groaznic în a înșela. Nu poți practica decât relațiile deschise: dacă partenera/partenerul îți cere fidelitate, te vei despărți de ea/el.

A înșela sau a fi fidel? Totul depinde de acordurile cuplului. Cel mai important lucru este să nu încerci să-ți refaci partenerul pentru a se potrivi convingerilor tale. Este important să găsești o persoană cu care să ai o potrivire deplină în ceea ce privește fidelitatea. Doar în acest caz, relația va fi puternică și va dura mult timp.