
Atunci când își aleg hainele, oamenii se gândesc cum vor arăta în ele, dacă sunt potrivite după culoare și siluetă, cu ce pot fi combinate etc. Unii aleg piese vestimentare confortabile, alții urmează tendințele modei. Sunt și cei care datorită hainelor încearcă să se distingă de „mulțime”, în timp ce alții, dimpotrivă, se deghizează cu ajutorul lor.
Privind detaliile îmbrăcămintei, putem înțelege multe despre interlocutor. Psihologul și stilistul de imagine ne dezvăluie cum poate fi determinat caracterul omului după haine și dacă stilul și culoarea pot influența starea de spirit a celui care le poartă.
Culoarea
Dacă în garderobă există o varietate de culori, atunci este greu de spus ceva specific despre trăsăturile de caracter ale omului – afirmă psihologul. Dar dacă predomină o anumită culoare, atunci el are o legătură subconștientă cu culoarea și starea internă.
Dacă în garderobă predomină nuanțele roșii – se poate spune că acest om este intenționat, curajos și îi place să rezolve probleme complexe. „Oamenii în roșu” sunt plini de energie și nu se tem să fie în centrul atenției.
Dacă garderoba este plină de tonuri de gri – înseamnă că omul este concentrat pe sine, nu vrea să-i impresioneze pe alții și să atragă atenția asupra personalității sale. Astfel el vrea să se protejeze de tensiune excesivă sau disconfort.
Culorile strălucitoare: lămâie, galben strălucitor – indică dorința de a atrage atenția, de a ieși în evidență. De regulă, aleg astfel de culori adolescenții și adulții tineri.
Oamenii care preferă albastru au un caracter rezervat, își cunosc valoarea și nu le place agitația.
Predomină verde? Asta vorbește despre pacea și liniștea persoanei. Este culoarea preferată a oamenilor stabili din punct de vedere emoțional, cu armonie interioară și autocontrol.
Dacă persoana preferă albul, înseamnă că se gândește la o viață nouă. În plus, albul este culoarea golului, un fel de neutralitate.
Negru vorbește despre închidere. Mulți aleg negru atunci când vor să mărească distanța. Este posibil ca omul în negru să vrea să se îndepărteze puțin de alții. Dar, de asemenea, negru este ales de personalitățile puternice și carismatice, mai ales atunci când nu trebuie să dovedească ceva.
Nuanțele de maro și bej vorbesc despre echilibru și liniște. O persoană care preferă astfel de culori în haine apreciază bunurile materiale și le pune pe primul loc.
Nuanțele roz-violet în haine vorbesc despre starea de spirit romantică a proprietarului. Adevărat, că nu întotdeauna cei care aleg anumite nuanțe le folosesc în mod conștient.
Stilul
Pentru a determina caracterul după stilul de îmbrăcăminte, este suficient să observăm omul o perioadă de timp. Dacă el folosește în mod conștient imagini și își creează stiluri, de exemplu, clasice sau de afaceri, asta puțin probabil va vorbi despre caracterul său. Mai degrabă indică ce impresie vrea să facă omul.
Un perfecționist poate fi recunoscut după îmbrăcămintea potrivită, pe măsură, un aspect îngrijit și ordonat. Astfel de oameni sunt ideali în toate domeniile vieții, de la îmbrăcăminte până la principiile de viață. Abaterea de la planuri este inacceptabilă pentru ei.
Dacă omul poartă mereu același stil, înseamnă că nu este încă pregătit să se manifeste în alte imagini. Preferința în stilul vestimentar vorbește despre valorile persoanei, despre ce priorități alege în viață. De exemplu, stilul etnic transmite unitate cu natura, valoarea naturaleței.
Oamenii care preferă stilul casual – apreciază confortul, nu vor renunța la el de dragul frumuseții și tendințelor modei. Nici bijuteriile pentru ei nu joacă un rol important. Le poartă doar atunci când au o semnificație. În inimile lor, sunt oameni rebeli, dar nu demonstrează acest lucru societății.
Dacă garderoba este plină de haine sport, tricouri și pulovere, atunci vorbim despre o persoană energică și activă. Oamenii care poartă astfel de îmbrăcăminte au un caracter „îndrăzneț”. Sunt hotărâți și curajoși. Întotdeauna și peste tot tind să fie primii.
Influența aspectului asupra comportamentului
Îmbrăcămintea afectează omul care o poartă. Există o ipoteză că aceeași persoană, în funcție de ceea ce poartă, se poate comporta diferit. De exemplu, dacă o fată timidă se va îmbrăca într-o ținută la modă, atunci ea se poate simți mai relaxată. Dar multe depind de persoana însăși: dacă ea are o sămânță de încredere interioară, atunci hainele o vor ajuta să se deschidă. Dacă îi lipsește, ea nu va accepta hainele și se va simți și mai constrânsă în ele.
Dacă comparăm senzațiile într-un costum sport sau într-un costum formal, vor fi sentimente diferite – spun experții.
Uneori fetele ocolesc rochiile alegând blugi, pantaloni sau „colanți sport”. Își adună părul într-un coc, își aruncă rucsacul în spate și merg la muncă sau la o întâlnire. Însă, de îndată ce în garderoba lor apar rochiile, ele nu se vor putea abține să nu-și coafeze părul sau să se machieze. În acest caz se schimbă și comportamentul persoanei.
Dacă persoană nu are probleme cu stima de sine atunci chiar și în cea mai simplă ținută se va simți natural și liber.
Astăzi, oamenii dedică mult timp garderobei lor: selectează și inventează imagini noi. Hainele bine alese, care pun accent pe avantajele siluetei și aspectului, vă vor oferi încredere și vă vor prezenta într-o lumină favorabilă. Și nu uitați că, nu stilul face omul frumos și sexy, ci capacitatea de a fi el însuși.