Relația ta – este diagnosticul tău. Relațiile cu sexul opus reflectă starea psihicului tău.

Dacă în interacțiunea cu sexul opus nu ți se potrivește ceva, atunci principala problemă este în starea ta psihologică. Ce să faci în această situație?

Perioada alegerii

Dacă nu ești încă căsătorită și poate nu ai o relație, dar vrei o relație serioasă, atunci cel mai important lucru este să faci alegerea corectă. Având o experiență nereușită din trecut, ar trebui să începi cu psihoterapia și introspecția.

Pe cont propriu sau cu ajutorul unui specialist, analizează-ți greșelile din trecut. De regulă, nu sunt mulțumite de relații persoanele care au fost în rolul victimei. Pentru că tiranii și manipulatorii sunt mulțumiți de toate.

În primul rând, este necesar să scapi complet de complexul victimei, să-ți crești stima de sine și să devii o persoană adecvată din punct de vedere psihologic. Dacă nu vei face acest lucru, atunci îți vor plăcea doar tiranii, manipulatorii, alcoolicii etc. Și vei atrage, ca un magnet, astfel de oameni. Pentru un om adecvat nu vei fi interesantă, nici el pentru tine.

Vei fi pregătită pentru o relație fericită atunci când vei deveni o persoană fericită, autosuficientă și încrezătoare. Adică trebuie să te potrivești cu ceea ce cauți. Și un aspect foarte important – trebuie să ajungi în punctul în care te simți bine singură, în care nu există sentimentul lipsei altei persoane pentru fericirea deplină.

Când alegerea a fost deja făcută

Dacă te-ai căsătorit, atunci există doar 2 ieșiri:

– Ai răbdare și încearcă să schimbi lucrurile.

– Divorțează, lucrează cu tine și apoi intră într-o nouă relație.

Dacă ești într-o relație nevrotică, dependentă, unde suferi, unde există trădare, violență fizică, unde unul lucrează, iar celălalt îl folosește, atunci nu se va schimba nimic. Oamenii nu se schimbă dramatic, chiar și un alcoolic care a renunțat la băutură încă nu este o persoană sănătoasă.

Mai des, femeile caută să-și remodeleze partenerul. Drept urmare, fie nu se întâmplă nimic, fie soțul devine supus soției. Ochii știau ce au luat mâinile. De aceea, fie accepți și rămâi într-o relație patologică, fie divorțezi.

Relația ta – este diagnosticul tău. Ea este produsul a ceea ce ești. Dar asta nu înseamnă că ești de vină pentru faptul că partenerul tău este așa. Ai făcut o alegere greșită pentru că erai inadecvată în acel moment. Acum înțelegi că alegerea a fost greșită, deci ești pe drumul spre recuperare.

Psihiatrii spun că adesea soțiile celor dependenți de alcool și droguri sunt mai bolnave decât soții lor.

Despre dragoste

Adesea, în relațiile patologice, oamenii își argumentează masochismul cu dragostea puternică. Cu toate acestea, potrivit psihologilor și oricărei religii, dragostea este un sentiment luminos, armonios și fericit. O persoană iubitoare nu poate suferi decât din cauza morții sau separării de obiectul iubirii sale.

Sentimentele puternice într-o relație patologică sunt un cocktail de frici și experiențe din copilărie, dorință sexuală și alte lucruri nesănătoase. Este ca o dependență de țigări, droguri sau alcool. În dragostea adevărată, poți accepta neajunsurile partenerului dar, în același timp, aceste neajunsuri nu ar trebui să-ți provoace suferință.

Concluzie: Uneori, chiar și în relațiile nesănătoase, oamenii devin relativ fericiți. Dar asta nu este o stare psihologică adecvată. Alegerea este a ta. Căsătoria este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții noastre. Nu putem fi fericiți undeva separat. Prin urmare, oricât de dificil ar fi, problema trebuie rezolvată.