Iată 5 condiții de bază care ne permit să simțim bucuria.

Ce imagini îți apar în minte când spui „bucurie, fericire”? De exemplu, victoria este o bucurie necondiționată. Bucuria unor bătrâni pentru că se au unul pe celălalt, că împărtășesc o viață comună și sunt legați de amintiri comune. Bucuria iubirii și călătoriei împreună, indiferent de vârstă. Bucuria cercetării, bucuria unui om de știință care începe încă din copilărie. Bucuria bebelușului și a părinților lui. Ție ce îți provoacă bucurie?

Iată 5 condiții de bază care ne permit să simțim bucuria.

1. Este important să respecți programul de somn, pentru că fiind obosit îți va fi greu să te bucuri.

2. Este important să existe un echilibru normal de vitamine, minerale, ceea ce înseamnă că alimentația ar trebui să fie echilibrată.

3. Sunt foarte importante exercițiile fizice. Alege pentru tine genul de activitate fizică care îți aduce bucurie. Poate fi mersul pe jos, yoga sau poate ceva mai dificil.

4. Asigură-te că în timpul zilei, cel puțin 15 minute, ești la lumină, pe stradă. În zilele înnorate, dacă observi o deteriorare a stării de spirit, poți folosi o lampă specială care compensează această deficiență.

5. Comunicarea cu prietenii și cu cei dragi. Acestea sunt sferele vieții care neapărat trebuie umplute. Trebuie să ținem legătura, este important să avem pe cineva cu care să vorbim, care împărtășește sentimentele noastre și nu ne va judeca. Cineva cu care poți fi trist, pentru că după această tristețe vine bucuria, bucuria comunicării.

Stilul nostru de viață și obiceiurile influențează posibilitatea de a simți bucuria. 

Lipsa bucuriei și fericirii nu este o normă. Norma – este atunci când te simți bine. Asta oferă sens vieții noastre, pentru că fără bucurie nu ne putem sărbători realizările. Dacă ne dorim ceva, atunci vrem un rezultat, iar acest rezultat este necesar pentru a experimenta sentimentul de satisfacție, bucurie, fericire.