Cum se dezvoltă o relație sănătoasă: 4 principii pe care le respectă partenerii.

Orice persoană tinde să fie într-o relație sănătoasă.

La început căutăm un partener care ni se pare ideal și stabilim contactul cu el. Treptat, relația devine mai puternică, dezvoltăm anumite tradiții și ritualuri care ne apropie. Dar în spatele acestor aspecte s-ar putea să trecem cu vederea problemele. Apropo, ele s-ar putea să nu fie. Pentru că dacă relația este sănătoasă, în ea partenerii respectă câteva principii de bază, despre care vom discuta în acest articol.

1. Sensul 

Este fundamentul unei relații, esența a ceea ce se întâmplă. Partenerii trebuie să aibă un vis și să tindă să-l realizeze. În acest caz, ei vor dori să obțină ceva prin eforturi comune și se vor bucura atât de proces, cât și de rezultat. În acest caz, vor simți că sunt împreună, nu ca doi străini.

2. Cultura

Dacă partenerii au un vis comun, atunci ei își vor putea împărtăși reciproc valorile. Acestea vor fi similare și datorită acestui fapt partenerii vor ști exact cine și cum va acționa în anumite circumstanțe, ce să aștepte unul de la celălalt. O astfel de încredere naște încredere, fără de care nicio relație nu poate exista.

3. Puterea

Și nu se manifestă prin suprimare reciprocă sau prin forțare. Partenerii au separat clar rolurile și au înțeles cine și în ce circumstanțe ocupă rolul său. În acest caz, fiecare partener este responsabil pentru domeniul său de activitate, își asumă responsabilitatea, ceea ce este un indicator că acest cuplu este format din persoane adulte.

4. Limba

Îndrăgostiții ar trebui să aibă o limbă comună. Și nu ne referim la faptul că ambii vorbesc limba țării lor, deși aceasta este o condiție prealabilă, dar au și propriul vocabular, care poate include cuvinte familiare în care partenerii pun un sens în ele și este înțeles doar de ei. Asta îi va apropia și îi va face o familie.

Prin aceste aspecte se disting relațiile sănătoase.