4 sfaturi practice pentru a-ți învăța copilul cum să gestioneze banii.

De-a lungul vieții avem nevoie de cele mai diverse cunoștințe și abilități. Adulții sunt conștienți de acest lucru, de aceea își îndeamnă copiii să studieze și să obțină mereu cunoștințe noi.

Unii părinți își ajută copilul la materiile școlare, citesc literatură suplimentară, călătoresc împreună, vizitează muzeele ​​- toate acestea desigur dau un rezultat pozitiv. Dar mulți uită că există și banii pe care copilul trebuie să știe să-i gestioneze.

De aceea, dacă faci această greșeală în raport cu copilul tău, o poți corecta oricând, insuflându-i bazele educației financiare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens:

1. Oferă-i  bani de buzunar.

Merită să faci asta începând cu vârsta de 6-7 ani. Acest lucru îi va permite copilului să poată face mici achiziții. De asemenea, îi poți propune să țină evidența veniturilor și cheltuielilor, să înscrie într-un tabel câți bani a primit și pe ce i-a cheltuit.

Acest lucru îi va permite copilului să înțeleagă că banii trebuie gestionați cu înțelepciune și nu trebuie cheltuiți pentru orice.

2. Permite-i să câștige

Este clar că nimeni nu va angaja un copil. Dar primul angajator poate deveni părintele său.

Tot ce trebuie să faci este să stabilești o plată simbolică pentru faptul că a spălat vasele, podeaua sau și-a supravegheat fratele mai mic. Când copilul primește o recompensă pentru eforturile sale, el se va simți independent și încrezător.

3. Permite-i să greșească. 

Copilul va face cumpărături spontane și o va face în mod repetat. Dar nu trebuie să-l cerți pentru asta. Trebuie să-l susții și să-l compătimești. În acest fel el nu se va considera un învins. Dar cu siguranță va obține o experiență valoroasă, care îi va fi de folos în viitor.

4. Arată-i cum câștigă adulții.

Poți face asta în viața de zi cu zi. Va trebui să-i oferi copilului să ia inițiativa, să comunice cu vânzătorii, casierii și să numere restul primit. El poate decide dacă să dea bacșiș chelnerului din cafenea sau nu. Așa va înțelege pentru ce primești bani.

Aceste trucuri simple vor ajuta copilul să obțină bazele educației financiare. Și cu siguranță, vă va fi recunoscător pentru această abilitate.