4 sfaturi care te vor ajuta să-ți protejezi sănătatea mintală.

Prin sănătate mintală se înțelege capacitatea organismului nostru de a percepe corect ceea ce se întâmplă, de a ne comporta corect în situații stresante și de a nu ceda atunci când acestea apar.

Toți ne dorim să se întâmple exact așa și să ne simțim bine. Dar în practică se dovedește că nu este atât de ușor să ne menținem capacitatea de muncă în toate situațiile. Iar acest lucru deja vorbește despre prezența anumitor probleme.

Dacă autocontrolul te poate lipsi de multe, atunci neapărat trebuie să începi munca asupra ta. Poți să-ți protejezi sănătatea mintală dacă urmezi câteva sfaturi.

1. Acționează!

Dacă te pierzi sau renunți, doar îți faci rău într-o situație stresantă. Este necesar să te obișnuiești să acționezi în astfel de condiții, să faci cel puțin ceva.

În acest caz, vei evita dezvoltarea depresiei și vei avea sentimentul că viața nu s-a oprit. Iar acest lucru este foarte important pentru percepția de sine și a ceea ce se întâmplă.

2. Găsește surse de plăcere

Poți face o listă cu astfel de plăceri pentru fiecare literă a alfabetului. Când se întâmplă ceva neplăcut sau când starea ta de spirit se află la cel mai scăzut nivel, trebuie să faci ceva din listă.

În acest caz, starea emoțională se va îmbunătăți. Este important să apelezi nu doar la ceea ce îți oferă imediat bucurie, ci și la ceea ce trebuie planificat.

3. Rezolvă-ți problemele

Acestea cu siguranță nu trebuie evitate. Nu vei putea uita ceea ce reprezintă o potențială amenințare la adresa bunăstării tale. Din acest motiv, tot ceea ce ai ignorat va cădea pe umerii tăi ca o povară grea. Și în această situație, nu poate fi vorba despre o sănătate mintală stabilă. Problemele trebuie să rămână de domeniul trecutului, iar pentru asta ele trebuie soluționate.

4. Consolidează-ți legăturile sociale.

Avem nevoie de singurătate, dar numai în anumite limite. Singurătatea nu ar trebui să devină o stare obișnuită. Te vei putea simți confortabil doar comunicând și interacționând cu ceilalți. Din acest motiv, merită să păstrezi legătura și să legi relații de prietenie cu oamenii.

Dacă vei ține cont mereu de aceste sfaturi, nu vei avea probleme cu sănătatea mintală.