6 principii de viață după care se conduc doar oamenii înțelepți.

Înțelepciunea – nu poate fi numită o trăsătură înnăscută. Ea se dobândește de-a lungul anilor, odată cu acumularea experienței de viață.

La baza acestui termen stă capacitatea omului de a separa esențialul de secundar, de a nu se teme de propriile greșeli și neajunsuri. Astfel se manifestă înțelepciunea și odată cu ea apar câteva principii de viață. Despre ele vom discuta în acest articol:

1. Tăcerea nu sperie omul

Un om înțelept se va bucura de tăcere. Nu-i va fi teamă de perspectiva de a fi singur, de a nu comunica cu nimeni o vreme. El va dori să reflecteze într-un astfel de mediu, decât să fie trist și să plângă.

2. Fără sacrificii

Un om înțelept nu vede nevoia de sacrificii. Da, el poate împărtăși, o poate face de bunăvoie. Dar nu uită nici de sine. Va lua ceea ce-i aparține și nu se va simți vinovat de faptul că nu-și interzice ceva.

3. Răbdarea este importantă

Și omul înțelept știe asta. El nu se va grăbi, nu va alerga și nu va apuca tot ce îi iese în cale. El va aștepta și va acționa atunci când va fi cu adevărat necesar.

4. Nu are dreptate în toate. 

O persoană înțeleaptă are o părere despre orice. O exprimă și face asta într- formă corectă. Cu toate acestea, nu cere ca toată lumea să fie de acord cu el în toate. Vrea doar să fie ascultat, iar punctul său de vedere să fie înțeles.

5. Lipsa lenei

În prezența înțelepciunii, lenea este considerată un viciu. Omul nu va ceda lenei, va munci întotdeauna. Chiar dacă are realizări importante, el nu se va opri niciodată la ele. Se va dezvolta în continuare și va învăța cu plăcere lucruri noi.

6. Nu judecă pe nimeni

Obiceiul de a judeca este pentru cei slabi. Un individ înțelept nu se numără printre aceștia. El rămâne întotdeauna neutru, le permite tuturor să se determine. Nu se va amesteca în treburile altora, nu va da niciun sfat până când nu i se va cere.

Aceste principii se vor manifesta continuu la cel care a dobândit înțelepciune. Fără ele, existența acestei trăsături poate fi pusă sub semnul întrebării.