5 modalități simple de a face primul pas. Bărbatul va fi încântat!

Ți-ai putea întâlni destinul întâmplător: poate că vă beți cafeaua în aceeași cafenea luni de zile sau mergeți în același lift, dar tot nu îndrăzniți să comunicați. Pentru a nu te întreba mai târziu „ce s-ar fi întâmplat dacă…”, ia inițiativa tu, iar noi îți vom spune cum să o faci.

1. Inițiază conversația

Dacă ți-a plăcut o persoană, însă soarta este pe cale să vă despartă, de exemplu, sunteți într-un transport public sau într-o cafenea pe care o va părăsi în curând, trebuie să acționezi hotărât. Mergi spre el și spune-i că ai pariat cu o prietenă că ai curajul să-i ceri unui străin numărul de telefon, în caz contrar va râde de tine pentru tot restul vieții.

Să-ți declari în mod deschis interesul pentru bărbat nu este ceva ieșit din comun astăzi. Normele sociale de comportament au fost revizuite, de aceea mulți bărbați nu sunt împotrivă să împartă cu femeile monopolul de a lua inițiativa.

Dacă îl cauți strict pe Conan Cuceritorul, atunci acționează conform metodei dovedite – îndeamnă-l să vorbească el primul. Aici poți folosi nu numai zâmbetul și răsucirea unei bucle în jurul degetului, ci și să te uiți la ceas, făcând aluzii că mai ai un minut – și pleci.

2. Cere-i o favoare. 

Bărbaților le place să ajute și să fie utili. Roagă băiatul care te interesează să-ți arate drumul, să te ajute cu geanta din portbagaj sau să-ți spună cât este ora.

Un truc viclean ar fi să-i ceri să-ți faci o poză – aici, parcă, îi oferi imediat posibilitatea să te vadă din toate unghiurile. În timpul unei călătorii, alege un loc de interes și roagă un localnic drăguț să-ți povestească despre el. Chiar dacă are puține cunoștințe, tot nu va rata ocazia să-și etaleze erudiția. O altă modalitate de a stabili contactul este să-i ceri unui coleg ( cu care nicidecum nu poți face cunoștință) o mică favoare legată de muncă.

3. Folosește complimentele.

Pentru a face cunoștință cu bărbatul care te interesează, notează ceva cu adevărat demn. De exemplu, abordează bărbatul pe care nu-l cunoști încă și spune-i că ți-a plăcut discursul lui la conferință, la o masă rotundă sau într-un bar. Îi poți complimenta câinele, mașina, motocicleta și copilul bine educat (o opțiune riscantă, dar totuși o opțiune).

Să complimentezi pe cineva cu care te întâlnești în mod regulat este și mai simplu. Îl poți lăuda nu pentru aspectul său, ci pentru mintea și acțiunile sale.

4. Fă cunoștință în mediul online.

Astăzi, aplicațiile de întâlniri există nu numai pentru a-ți aranja viața personală, ci și pentru a-ți extinde cercul de contacte. Și nici nu este necesar să mergi la o întâlnire cu un tip care are un avatar drăguț. Mai întâi, pune-te de acord cu el să comunicați prin apeluri video și să vezi dacă îți place felul lui de a vorbi, timbrul vocii și comportamentul. Dacă nu te „impresionează”, îi spui despre asta într-un mediu sigur sau mai bine zis, îi scrii fără să riști să fii nepoliticoasă.

Este mult mai ușor să trimiți mesaje decât să vorbești cu un străin într-o cafenea. În plus, astfel poți să-ți arăți inteligența și să nu-ți fie frică să spui ceva stupid,  ceea ce adesea devine factorul decisiv în întâlniri.

5. Ai grijă de el. 

Și bărbații ajung uneori în situații ridicole sau neplăcute și aici este important să fii pregătită pentru a-i oferi ajutor. De exemplu, imprimanta nu tipărește ceea ce a solicitat, a ajuns în ploaie fără umbrelă sau nu-și găsește cardul de bonus la benzinărie. Există mult mai multe situații în care îl poți salva decât pare la prima vedere. Cel mai important lucru este să nu ratezi momentul potrivit.