De ce bărbații iubesc unele femei, dar se căsătoresc cu atele: opinia psihologului.

Când, după următoarea întâlnire, potențialul tău ales îți scrie că nu este pregătit pentru o relație serioasă, în gând adaugă la această expresie „… cu tine”. De ce se întâmplă asta? Ce vor bărbații? Și ce se întâmplă, de fapt, în mintea lor? Iată explicația psihologului:

Bărbații s-ar putea să nu admită niciodată acest lucru cu voce tare, dar, de fapt, ei „sortează” fiecare femeie în mintea lor după acești parametri:

1. Femeia-amantă: pentru distracție și plăceri carnale;

2. Femeia-soție: cumsecade, nu la fel de dezinhibată ca o amantă;

3. Femeia-prieten: cu care poate comunica așa cum ar comunica cu un partener de afaceri, chiar poate obține rezultate împreună cu ea, dar nu mai mult. Valoarea unei astfel de femei pentru el constă în beneficii. Această femeie nu este pe gustul bărbatului, dar în același timp este inteligentă și educată, iar prietenia cu ea poate fi benefică.

Amanta VS soția: în ce categorie te încadrezi?

Există o mulțime de motive pentru care bărbații împart femeile în amante și potențiale soții. Una dintre cele mai importante este sexualitatea.

Unii bărbați sunt dispuși să-și realizeze fanteziile sexuale cu fetele ușor accesibile. De regulă, astfel de femei au deja o anumită experiență de viață: au fost la întâlniri, au comunicat și s-au întâlnit cu un număr mare de bărbați.

Dar tocmai asta nu se potrivește bărbaților atunci când își aleg o parteneră pentru viața de familie. Pentru că baza familiei este femeia fidelă. Și dacă, în opinia lor, ea are un palmares lung, nu li se potrivește. Majoritatea bărbaților sunt fixați pe asta.

Dacă femeia este dezinhibată în pat, ea nu va fi cerută de soție?

Orice femeie vrea ca bărbatul să o asigure doar pe ea, să nu o înșele și să-i aparțină doar ei. De fapt, bărbații vor același lucru. Dar la bărbați se exprimă într-o formă mai acută. Prin urmare, ei urmăresc cum femeia comunică cu alți bărbați, cum flirtează. Dacă ea este relaxată în comunicarea cu sexul opus și în pat, de asemenea, acest lucru li se poate potrivi la etapa distracțiilor, dar astfel de femei nu sunt cerute în căsătorie.

De ce se întâmplă asta?

Este foarte importantă prima impresie. Dacă la prima întâlnire femeia se prezintă ca fiind ușor accesibilă, bărbatului îi va fi dificil să-și schimbe opinia despre ea și să o treacă într-o altă categorie în mintea sa.

Dacă fata, fiind la prima întâlnire, s-a „dăruit” rapid și apoi se dovedește că are și o experiență sexuală bogată, bărbatului cu o astfel de fată îi va fi interesant și distractiv, dar el nu o va percepe ca fiind o femeie pentru căsătorie și iubire, ci pentru divertisment, inclusiv sexual.