4 expresii magice care vă vor ajuta să rezolvați orice conflict.

Când se întâmplă o ceartă, situația devine tensionată. Ambele părți pot arăta emoții puternice. În acest caz, nu va fi posibil să ajungeți la un compromis.

Pentru a ajunge la un acord trebuie să reduceți gradul de tensiune și să vă calmați. Totul pare imposibil, dar una dintre părți poate contribui la acest lucru.

O persoană care este interesată să construiască o relație armonioasă, întotdeauna poate stinge conflictul. Pentru a face acest lucru, ea poate folosi câteva expresii magice.

1. ”Să luăm o pauză pentru a ne gândi bine.”

În acest caz, puteți opri discuția care în în curând va ajunge în impas. Dar, în același timp, nu veți fugi de ea. Va fi o pauză cu care fiecare este de acord.

În timpul răgazului, emoțiile se vor potoli și vor rămâne doar argumentele, câteva informații de încredere. Data viitoare veți putea începe discuția despre ele.

2. ”Înțeleg că punctul tău de vedere constă în…” 

În timpul unei dispute, interlocutorul se supără pentru că nu este auzit. Acest lucru îl face să insiste și mai activ pe opinia sa. Dacă pronunți aceste cuvinte după el, îl vei lăsa să se relaxeze.

El își va da seama că este auzit și înțeles. În continuare rămâne doar să folosești informațiile cu scopul de a găsi un compromis.

3. ”Ajută-mă să-mi dau seama.”

Tuturor le place să fie utili. Dacă interlocutorul tău insistă activ pe opinia sa, ar trebui să-i oferi posibilitatea să-și explice mai detaliat opinia.

În acest caz, este posibil să auzi argumente convingătoare în favoarea punctului său de vedere și, de asemenea, îi oferi posibilitatea să exprime totul. Este foarte probabil ca gradul de tensiune să se reducă.

4. ”Ce crezi că putem face?”

Acest lucru îți va permite să afli ce dorește să primească interlocutorul ca urmare a conversației. Oferă-i posibilitatea să-și exprime dorințele. Când vei auzi propunerile, veți putea discuta despre cum să obțineți un rezultat care să se potrivească fiecărei părți. Va fi mai util decât să vă certați despre nimic.

Folosiți aceste expresii în conflict. Dacă doar vă veți certa, atunci nu va nici un învins și nici un câștigător. Iar asta cu siguranță nu va aduce beneficii nimănui.