Verifică-ți nivelul IQ folosind această iluzie optică: găsește toate fețele în 10 secunde.

Dacă dorești să-ți testezi abilitățile, astăzi ai o astfel de oportunitate. În această provocare vizuală va trebui să găsești toate fețele într -un timp scurt.

Iluziile optice apar atunci când creierul nostru este confuz în timpul interpretării imaginii. Acest fenomen apare datorită influenței contrastelor, umbrelor, iluminatului, formelor sau utilizării specifice a culorilor. Poate fi, de asemenea, rezultatul unei structuri speciale a ochiului și a prezenței așa numitului „punct orb”.

Iluziile optice de multe ori provoacă dispute violente printre utilizatorii internetului, mai ales dacă fiecare dintre ei vede ceva propriu în ele. Întrucât, fiecare persoană are propria percepție despre imagine.

Iluziile optice și provocările vizuale îți distrează și îți antrenează creierul, încetinind procesul de îmbătrânire și împiedică diferite tulburări cognitive. Acesta este un antrenament foarte util pentru funcționarea creierului și pentru îmbunătățirea observației.

În această ilustrare veche poți vedea un tânăr stând lângă fântână. Se pare că este trist sau poate că se gândește la ceva grozav. Dar, după cum s-a dovedit, nu este singur lângă fântână. Îl urmăresc cu atenție încă câteva persoane. Desigur, sunt greu de găsit cu ochiul liber.

Ei bine, singura recomandare pe care ți-o putem oferi este să privești cu atenție imaginea, dar înainte de asta scapă de orice factori distractivi. Trebuie să te concentrezi cât mai mult pentru a găsi locul fiecărei părți prezentate în ilustrație. Folosește-ți capacitățile vizuale și abilitățile de concentrare la maximum.

Dovedește că ești un geniu și găsește toate fețele ascunse în 10 secunde.

Câte fețe ai reușit să găsești? Împărtășește-ne în comentarii.

Studiile arată că cu cât mai mult îți antrenezi creierul rezolvând puzzle -uri complexe, cu atât devii mai inteligent.