Cum să comunici cu oamenii negativi: 4 sfaturi practice.

În jurul fiecăruia dintre noi există indivizi care emană doar negativitate. Ei se pot plânge, pot folosi ajutorul altora, pot juca rolul de victime.

Cu astfel de prieteni, este recomandat să tai toate legăturile pentru a nu-ți otrăvi existența. Sfatul este bun, practic, dar nu este întotdeauna posibil să-l pui în practică. Comunicarea poate fi forțată, de aceea trebuie să suporți. Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferi. Cu oameni negativi, poți construi relații în mod corespunzător și pentru asta ține cont de câteva sfaturi:

1. Practică refuzul.

Comunicarea poate fi stresantă pentru că oamenii negativi te pot inunda cu cereri. Ei cer să-i ajuți, fac apel la conștiință.

În acest caz, este important să nu te lași condus de emoții, să nu-ți asumi obligații inutile. Este necesar să recunoști manipulările, să le oprești cu refuzuri. Treptat, încercările de a-ți încălca granițele vor înceta.

2. Nu-l compătimi

Mulți oameni toxici sunt plângăcioși. Vor vorbi constant despre problemele lor, se vor plânge de soartă, vor încerca să-ți trezească sentimentul de milă. În acest caz, nu trebuie să-ți fie milă de el. Îi poți indica cu tact cauza suferinței, care este însuși naratorul. Astfel vei reuși să oprești fluxul negativității, deoarece interlocutorul va vedea că nu-și poate atinge scopul în niciun fel.

3. Pune-i întrebări

Ele ar trebui să fie sugestive, să conducă interlocutorul la conștientizarea că se comportă incorect. Această tactică nu poate fi utilizată cu toți manipulatorii. Pentru că mulți dintre ei pur și simplu nu știu să comunice altfel, ei nu au însușit o astfel de abilitate. Acest comportament îi poate conduce la conștientizarea greșelilor.

4. Nu-ți arăta emoțiile

Omul care emană negativitatea vrea să vadă emoțiile tale. Un astfel de interlocutor se hrănește cu emoțiile altor oameni. Nu ar trebui să-i îndeplinești această dorință. În acest caz, manipulările se vor opri rapid, deoarece nu vor mai avea niciun sens.