”Iubitul meu mi-a propus căsătorie din gelozie. Am refuzat cererea și nu regret.”

Mă întâlneam cu un bărbat, totul era bine, dar relația noastră nu se dezvolta. Partenerul meu nu mi-a spus niciodată că își dorește o relație serioasă sau că vrea să se căsătorească. Ne întâlneam de cinci ani, iar la treizeci de ani mi-am dat seama că sunt într-o relație care nu are viitor. Nu știam ce să fac, dar nici nu voiam să vorbesc cu el despre acest subiect. Întotdeauna am avut convingerea că bărbatul trebuie să ia inițiativa. Nu voiam să creadă că îl oblig să se căsătorească cu mine.

Într-o zi am mers în vacantă într-un orășel apropiat și am vizitat un restaurant. Acolo unul dintre localnici își sărbătorea ziua de naștere, și-a invitat toți prietenii și se pare că toți erau fără soții.

Incidentul din restaurant

Unul dintre ei m-a invitat la dans, am fost de acord. Partenerul meu nu a fost împotrivă, noi dansam, iar el ne privea. Bărbatul cu care am dansat s-a dovedit a fi singur, și-a dat seama că nici eu nu sunt căsătorită. Cocheta cu mine, iar apoi mi-a cerut numărul de telefon. Nu știam ce să-i răspund.

În acel moment, iubitul meu a sărit de la masă și a alergat spre noi, l-a împins pe bărbatul cu care dansam și m-a îmbrățișat. A spus că nu mă va da nimănui și că vrea să se căsătorească cu mine. M-a cerut oficial în căsătorie când am ajuns acasă.

L-am întrebat de ce a decis atât de brusc să se căsătorească cu mine, ne întâlneam de cinci ani și trăiam împreună din când în când. Mi-a spus că s-a obișnuit să fim împreună tot timpul. Când acel bărbat m-a invitat la dans, și-a dat seama că ar putea să mă piardă dacă nu se căsătorește. În acest moment mi-am dat seama că gelozia l-a împins să facă acest pas și l-am refuzat.

După ceva timp, am mers din nou în vacanță în acel orășel și am întâlnit accidental bărbatul care m-a invitat la dans. Ne-am plimbat mult timp în acea zi, am făcut schimb de numere de telefon. S-a dovedit că nu era localnic și venea doar să-și viziteze prietenii, dar de fapt locuim în același oraș și chiar pe străzi învecinate. Nu l-am văzut niciodată acasă, poate a fost soarta?

Am început o relație cu el, ne-am întâlnit un an, apoi m-a cerut de soție, am fost de acord. De curând s-a născut și primul nostru copil. Cu fostul meu partener nu am mai vorbit și nu mi-am amintit niciodată de el.