Mulți îl trec cu vederea! Un semn sigur că omul în curând va pleca din relație.

Acesta este un semn simplu: omul devine tot mai rezervat. Cineva ar spune că e bine! În cele din urmă, a încetat să țipe, să se certe, să înjure. Adică, acum tu înjuri, ataci, te enervezi și exprimi tot ce ai acumulat. Iar a doua persoană răspunde cu reținere sau tace. Deși obișnuia să strige, să se certe, să demonstreze ceva. Acum s-a reeducat. Dar dintr-un motiv oarecare simți anxietate, nu-i așa?

”O femeie se plimba într-o seară cu bărbatul ei pe străzile orășelului în care erau în vacanță. Înainte se certau des, dar în ultima vreme aproape că nu mai făceau asta. Femeia nu mai întâmpina rezistență, nu mai auzea obiecții ca înainte. Și punea presiune tot mai mare asupra lui, fără să sesizeze.

Deci, se plimbau, ea îi spunea ceva, apoi s-a împiedicat și a căzut. S-a rănit la picior și cu greu putea să meargă. În acest moment ea a țipat la bărbat: „Cretinule, din cauza ta am căzut, din cauza ta am venit pe această stradă urâtă!” 

Bărbatul a luat-o în brațe, așa cum ar face un bărbat. A dus-o la hotel. A sunat doctorul. Nu era nimic grav, doar o ușoară întindere. Și a doua zi s-au întors acasă. Acolo, bărbatul și-a luat rămas bun de la doamna inimii lui și nu a mai sunat-o, nici nu i-a scris. A ignorat apelurile și scrisorile ei.” Ce om crud! Deci, pe neașteptate, a părăsit femeia pe care o iubea!

De fapt, nu este nimic neașteptat. La început se certa cu ea și înjura. Apoi de mai multe ori i-a cerut serios și clar să n-l numească ”idiot”, „ciudat”, „cretin” și alte cuvinte. A cerut să nu fie lovit. Și de câteva ori a plecat după ce femeia l-a insultat. Pentru o vreme era pace între ei, apoi totul se repeta.

Cel mai mult, femeia a fost uimită de faptul că el a dus-o ​​în brațe! A chemat doctorul! Au zburat acasă împreună și au vorbit calm! Ea vorbea calm, iar el îi răspundea politicos. Nu a fost nicio ceartă între ei. Nu se mai certau de mult timp. Ea făcea singură scandal, dar credea că cearta este reciprocă. I se părea că bărbatul s-a reeducat puțin, și-a îmbunătățit comportamentul. De aceea, au încetat scandalurile. Ea credea că el nu răspunde pentru că știe că e vina lui!

Deci, acesta este ultimul semn că omul va pleca în curând. Primul semn – sunt certurile constante, continue. Iar ultimul – încetarea certurilor și absența încercărilor de a se apăra sau de a dovedi ceva. Este inutil să ceri și să ceri să se oprească. Trebuie să duci povara până la destinație, să o conduci, să-ți iei rămas bun și să nu te mai întorci niciodată în această relație. Ea s-a încheiat.

Dar de ce nu i-a spus?… Ba, i-a spus de o sută de ori. Poți spune de o sută de ori: „nu țipa la mine”, „nu veni beat”, „nu-mi spune cuvinte obscene”. Dacă omul nu înțelege, este inutil să repeți, să scandalizezi, să ceri. Omul se comportă politicos și reținut, nu reacționează la insulte și crize de furie, își îndeplinește îndatoririle și își împachetează valiza. Și într-o zi, pleacă din relație. Acest lucru se aplică și în cazul iubirii, prieteniei, parteneriatului, muncii.

Această reținere politicoasă este un semn alarmant. Dar acest semnal adesea este trecut cu vederea…