3 trucuri psihologice pentru a trezi interesul oricărui interlocutor.

Astăzi este destul de dificil să atingi înălțimi personale și profesionale dacă nu ai abilități de persuasiune. Dar să câștigi simpatia oamenilor nu este o sarcină prea ușoară. Cu toate acestea, psihologii recomandă câteva trucuri simple și universale care pot trezi interesul oricărui interlocutor.

1. Cât mai mult optimism

Nu este un secret pentru nimeni că pozitivismul și starea de spirit bună atrag întotdeauna oamenii care vor să se încălzească cu aceste raze. De regulă, oamenii pozitivi ne fac să ne gândim la ei mai bine decât sunt cu adevărat, aceasta este o caracteristică a psihicului nostru.

În orice negocieri sau întâlniri, emoțiile sincere și pozitive întotdeauna vor fi un bun ajutor, chiar dacă situația este tensionată. Încearcă doar câteva tehnici care vizează dezvoltarea gândirii pozitive și în doar câteva luni vei observa cât de mult a crescut interesul oamenilor din jurul tău.

2. Mai multă atenție interlocutorului.

Orice persoană iubește interesul altora. Mai mult decât atât, interesul trebuie să fie sincer, interesul fals va provoca întotdeauna respingere, trebuie să fii conștient de acest lucru.

În timpul unei conversații, indiferent de motiv, nu pierde firul discuției și fii dispus să pui întrebări – această tehnică funcționează întotdeauna impecabil.

De asemenea, psihologii nu recomandă un contact vizual intens și îndelungat, deoarece acest gest aparent inocent poate provoca un atac de agresiune. Nu-ți asuma acest risc.

3. Crește stima de sine a interlocutorului.

Să nu crezi că absolut toate persoanele cu care te întâlnești la locul de muncă sau în viața ta personală au încredere în sine non-stop. Dacă întâlnești persoana pentru prima data, fiecare dintre voi s-ar putea simți incomod, chiar dacă la exterior acest lucru este imperceptibil.

Pentru a încuraja interlocutorul și a-i trezi sentimentul de respect față de tine, încearcă să folosești din când în când următoarele expresii: „Ai explicat atât de bine, acum totul îmi este clar.”, „Repetă, te rog, asta este foarte important”, etc.

În felul acesta, arăți că tot ceea ce spune interlocutorul este important pentru tine. Acest lucru crește incredibil stima de sine a persoanei de lângă tine. Cine poate rămâne indiferent față de cel care oferă un astfel de sprijin?