De ce femeile trec mai ușor peste o despărțire, spre deosebire de bărbați: explicația psihologului.

Cred că mulți bărbați au observat un fapt interesant în relații. Femeile aproape imediat după despărțire, trăiesc calm și nu-și fac griji deloc. Mai mult, ele chiar pot începe o nouă relație. Din punctul de vedere al bărbaților, acest lucru pare greșit și chiar nepoliticos. Cum rămâne cu dragostea?

De fapt, secretul este destul de simplu. Femeile nu sunt insensibile, așa cum ar putea crede mulți. Ele de asemenea, își iubesc și își adoră cu pasiune partenerul. Dar adevărul este că iau decizia de a rupe relația mult mai devreme decât o exprimă.

Să presupunem că relația durează deja de 2 ani. Dar acum un an ea a început să observe că nu i se potrivesc unele lucruri în comportamentul bărbatului. Poate e ceva serios. Dar ea este încă îndrăgostită și decide să aștepte poate că bărbatul se va schimba. Desigur, despre motive nu vorbește, doar așteaptă naiv un miracol.

Trece un an sau doi, nu se schimbă nimic și atunci femeia decide brusc să plece. Desigur, pentru bărbat acesta este un șoc, el încearcă să o întoarcă, să negocieze etc. Dar toate sunt inutile, pentru că procesul a fost lansat cu mult timp în urmă.

Se pare că ea a acumulat gunoiul timp de un an și apoi l-a aruncat. Desigur că acum ea simte ușurare și nicio suferință.

Situația este agravată și de faptul că femeile sugerează prezența unei probleme. Dar bărbații de multe ori nu văd acest lucru. Și aici intervine efectul cumulativ. Odată nu a funcționat, a doua oară a eșuat, apoi de 10 ori și dezgustul crește. Ea nu mai crede în miracole. Fiecare dintre acțiunile lui o irită din ce în ce mai mult.

Termenul despărțirii depinde doar de răbdarea ei. Dacă este capabilă să tolereze 10 ani, atât va dura relația. Este chiar înfricoșător să-ți imaginezi cât de multă ură va acumula în acest timp.

De aceea, este imposibil să-ți întorci imediat fosta parteneră. Durează ani. După un timp, ea va uita negativitatea, cu excepția cazului în care, bineînțeles, nu ai făcut nimic groaznic. Și doar apoi amintirile bune îi vor ocupa mintea. Doar în acest caz, poți discuta cu ea despre reuniune. Dar atât timp cât această etapă nu a venit, orice acțiune va înrăutăți relația dintre voi.

Singura modalitate de a evita acest lucru este să o asculți cu atenție în timpul relației. Femeile ne oferă adesea informații pe care noi, de obicei, le trecem cu vederea. Percepem lumea prea diferit. Ceea ce este inacceptabil pentru femei, este normal pentru noi. De aceea, ambele părți trebuie să fie îngăduitoare. Bărbații să fie mai atenți, iar femeile mai specifice.