Cum să renunți la persoana care nu vrea o relație cu tine: 3 sfaturi ale psihologului.

Mulți oameni cer sfatul psihologului după o despărțire, pentru că își doresc să reîntoarcă fostul partener în viața lor. Și uneori există cazuri când omul încearcă să atragă atenția, dar nu primește un răspuns reciproc. Se impune în mod constant.

Dragostea unilaterală, neîmpărtășită apare în afara relațiilor la fel de des ca și în ele. Și o astfel de viață nu-i aduce nimănui bucurie. Iată 3 sfaturi simple care te vor ajuta să ieși din această situație neplăcută:

1. Persoana nu are nevoie de tine.

Primul lucru pe care trebuie să-l conștientizezi este inutilitatea ta pentru această persoană. Nu contează dacă ești femeie sau bărbat, totul se întâmplă după același scenariu. Trebuie să analizezi situația și să-ți înțelegi rolul. De ce să-ți irosești energia și timpul cu cineva care este indiferent față de tine.

Este vorba despre respectul de sine. Dacă nu te respecți suficient, atunci toți te vor respinge. Nimeni nu are nevoie de o pradă ușoară și cu atât mai mult de cea care vine singură. De aceea, trebuie doar să înțelegi că în acest moment ești de prisos.

2. Neputința

Cel mai neplăcut lucru cu care oamenii nu vor să se confrunte este adevărul. În această situație nu poți influența nimic, este foarte important să înțelegi asta.

Suntem capabili să schimbăm aproape orice în viața noastră, cu excepția sentimentelor altei persoane. Acestea nu pot fi schimbate într-o clipă. Ai nevoie de timp, de multă muncă, poate chiar de manipulare. Dar într-un moment nu se va schimba nimic. De aceea, nu are sens să-ți pierzi timpul încercând să convingi ”zidul”.

3. Mută-ți atenția pe altceva.

Când lucrezi cu gândurile tale, este important să-ți muți atenția. Dacă ai puterea să fii atât de perseverent în raport cu altă persoană, atunci de ce să nu-ți petreci timpul cu folos? De ce să nu faci ceva pentru tine, în beneficiul personal?

Acest lucru îți va oferi respectul de sine despre care am menționat mai sus. Ne impunem altora din cauza inactivității, din absența intereselor. De fapt, acesta este cel mai bun medicament. Orice ocupație îți va lua timp, ceea ce înseamnă că va muta accentul de pe obiectul adorației.

Și cel mai important lucru de reținut: este alegerea ta să suferi sau nu. Și din nou: este vorba doar despre respectul de sine. Ai putea termina această poveste cu ușurință într-un minut, dar nu o faci.