De ce multe femei divorțate dau vina pe bărbat pentru destrămarea căsătoriei: reflecțiile psihologului.

Nu este un secret pentru nimeni că femeile sunt inițiatoarele divorțurilor. Conform statisticilor, se întâmplă în aproximativ 70% dintre cazuri.

Când sunt întrebate despre motive, atunci vina cade, de obicei, pe umerii soțului: nu câștiga suficient, nu mă iubea suficient, nu-mi făcea pe plac, nu era interesat etc. Motivul este adesea că bărbatul a fost rău.

De ce se întâmplă acest lucru? De ce o femeie bună brusc se trezește în ghearele unui bărbat teribil? Cât de nedreaptă este viața!

Dar oare nu ambii soți s-au ales unul pe celălalt? Se iubeau și își jurau că vor fi împreună în tristețe și bucurie. Deci, la momentul nunții erau perfecți?

Un argument popular feminin este că bărbatul ar fi mințit. S-a prefăcut, dar în căsătorie s-a dezvăluit pe deplin. Sună convingător, dacă nu ar fi un DAR. Nunta, familia – sunt într-o măsură mai mare interesul femeilor. Deci, partea feminină a fost inițiatoarea. Și tot ea a fost responsabilă pentru găsirea partenerului potrivit. Bărbatul nu are interesul să mintă de dragul aderării la această uniune. Nu-l interesează deloc.

Alegerea ei a fost cea mai bună. Cu toate acestea, divorțurile se întâmplă. De ce un bărbat ideal în timp a devenit atât de nepotrivit?

Este o poziție proastă de a arunca săgeți unul spre celălalt. În lumea adulților, acest lucru nu se întâmplă. Responsabilitatea este întotdeauna a ambelor părți. Dacă soțul s-a dovedit a fi rău, atunci fie soția l-a condus spre asta, fie a fost așa de la început. Și asta pune toată vina pe umerii femeilor. Fie ea nu a fost capabilă să aleagă, fie l-a condus la acest rezultat.

Multe femei au un soț rău din motive foarte specifice. Și de cele mai multe ori, aceasta este o scuză a propriilor eșecuri. E greu să recunoști că a fost propriul tău gol: ai trecut cu vederea, l-ai provocat, l-ai stricat. E mult mai ușor să spui că a fost îngrozitor și în același timp, să scapi de povara responsabilității. Rolul tipic de victimă.

Este practicat de absolut toate femeile divorțate. Și sprijinul acestei mișcări este imens. De aceea, femeile sunt crezute, nu sunt condamnate.

Pune-ți întotdeauna întrebările potrivite și răspunde sincer la ele. Nu există oameni răi – există alegeri proaste.