Pentru a-ți uita fostul partener și relația anterioară, trebuie să treci prin aceste 3 etape.

Cel puțin jumătate dintre oameni suferă după o despărțire. De obicei, acești suferinzi sunt cei părăsiți. Se întâmplă la fel și cu bărbații și cu femeile. Suferința nu depinde de sex și etapele decurg la fel.

Prin urmare, mitul că bărbații iubesc mai mult și femeile iubesc superficial – nu este adevărat. Pentru femei acest lucru se întâmplă mai ușor doar dacă procesul de separare a fost inițiativa lor.

Nu există cifre exacte cât va dura să-ți uiți fostul partener, deoarece totul este individual și depinde de parcurgerea unor etape specifice.

1. Calmarea 

La această etapă oamenii intră în panică, se îngrijorează, nu cred într-un miracol. În același timp, se comportă cât se poate de emoțional. Acesta este momentul în care simți pentru partener un amestec de emoții: furie, pasiune, atracție. Acțiunile nu sunt adecvate, de aceea nu trebuie să faci nimic când ești copleșit de astfel de emoții.

Această etapă durează 2-3 luni, în funcție de gradul de atașament și de propria dorință. Unii oameni trăiesc în această stare timp de 2-3 ani. Acesta este un stres enorm pentru întregul sistem nervos. Omul pur și simplu înnebunește și se torturează singur.

2. Smerenia

Când emoțiile se estompează, nu-ți pierzi speranța pentru restabilirea relației. Doar că nu alergi să faci imediat asta. În liniște, smerită, aștepți un miracol. Aceasta nu este perioada cea mai activă. Este chiar momentul în care te pregătești să iei decizia că persoana respectivă nu va mai fi în viața ta. Nu se întâmplă imediat. Pentru unii durează ani.

La această etapă poți începe relații noi. Dar nu este totul atât de simplu, există tentația de a reveni. Aceasta este principala dificultate, care face oamenii să nu iasă din această mlaștină.

Când ți-ai eliberat fostul partener, el apare din nou în viața ta. Șase luni sau un an mai târziu. Ești copleșită și gata să te întorci. Astfel îți blochezi toate eforturile. Pierzi 6-12 luni – atât durează această etapă.

Testul neapărat se va întâmpla. Prin urmare, dacă iei o decizie, atunci urmează-o până la capăt. În caz contrar, totul se va termina trist pentru tine.

3. Vindecarea

Aici deja poți să trăiești, să te bucuri de noile relații. Dar amintirile încă mai există. Sentimentul de nostalgie va fi prezent mult timp. Chiar și în conversațiile cu prietenii, îți vei aminti de el. Nu ai nicio dorință de a reveni, dar gândurile încă plutesc în jurul acestei persoane. Acest lucru este absolut normal. Suntem ființe vii și inteligente, nu roboți sau mașini. Este imposibil să uiți sau să ștergi pe cineva la comandă.

Această etapă durează aproximativ 3 ani. Dacă ai făcut totul corect. Dar dacă te-ai întors, atunci ar putea fi 5, și chiar 10 ani.

Și aici există o capcană care te poate aduce înapoi. Tu însuți te vei surprinde gândindu-te, să afli ce mai face? Adică, va apărea ceva interes. Majoritatea oamenilor chiar fac asta. După care sunt acoperiți de un nou val. Nu este la fel de înfricoșător ca imediat după despărțire, dar tot provoacă disconfort.