4 motive pentru care oamenii maturi se tem să plece chiar și dintr-o relație proastă.

Cred că mulți au observat că oamenii maturi mai des decât alții încearcă să-și păstreze relația. Unii spun că au fost căsătoriți mai mult de 30 de ani și o fac cu atâta mândrie, de parcă semnificația principală ar fi numărul de ani trăiți și nu calitatea lor.

Este o concepție greșită că mariajul ar trebui să fie unul și pentru toată viață. Bineînțeles că este grozav dacă întâlnești persoana potrivită din prima încercare. Dar asta se întâmplă în 5-10% dintre cazuri. De cele mai multe ori, oamenii pur și simplu tolerează și se adaptează unul altuia. Mai mult, ei consideră acest model de comportament normal, nici nu acceptă altele.

Trebuie să tinzi spre ideal, dar nu trebuie să te autoamăgești. De foarte multe ori oamenii sunt păcăliți de idea că relația trebuie salvată indiferent de orice. Și trăiesc 20-40 de ani în chinuri. Totul de dragul unui număr.

Acest lucru este tipic pentru generația în vârstă. Și nu este o întâmplare. Există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru.

1. Educația

Părinții își învață copiii că este important să creeze o familie pentru toată viața. De cele mai multe ori, nu le inspiră calea fericirii, ci mai degrabă dau sens celulei societății, sub pretextul că dacă nu ești căsătorit, nu ești nimeni în această lume. Scopul principal este să fii ca toți ceilalți. Să nu te gândești la propria bunăstare, ci să corespunzi standardelor.

2. Ideea

După cum am scris mai sus, pentru mulți acesta este fanatism. Oamenii sunt obsedați de această idee și închid ochii la toate obstacolele. Să trăiești 40-50 de ani împreună cu cineva nu este dificil, dacă acesta este scopul tău. Este mult mai dificil să faceți acești ani plini de evenimente. Sunt sigur că mulți nu au trăit cu adevărat nici măcar câțiva ani din mariajul lor.

Și acestea sunt ecouri ale generațiilor trecute. Pe atunci era considerat important. Uneori, oamenii uită de ei înșiși.

3. Răbdarea

Tineretul de astăzi este extrem de nerăbdător, ceea ce nu se poate spune despre oamenii de peste patruzeci de ani. Pentru ei este firesc să creeze și să depășească dificultăți. Nu au necesitatea să se adapteze prin forță, să se schimbe de dragul cuiva. Te poți schimba doar dacă este propria dorință, care nu contrazice vocea interioară.

Motto-ul generațiilor trecute: ”Orice dificultăți pot fi depășite dacă lucrezi din greu la rezolvarea lor și ai răbdare”. Iar asta nu duce la nimic altceva decât la epuizare și dezamăgire. Mulți trăiesc până la bătrânețe cu un regret mare.

Și apare o întrebare: „De ce?” Viața este irosită, iar tu continui să înduri.

4. Ignoranța

Mulți oameni pur și simplu nu știu că este posibil și în alt mod. Nici măcar nu au acel gând în cap. ”Cum, există alte moduri?”

Modelul lor de comportament nu percepe nimic nou. Mii de psihologi au scris despre asta în cărțile lor, au oferit recomandări, dar toate trec neobservate. Oamenii nu vor să se schimbe. Într-un fel sau altul, ei înșiși fac o alegere în favoarea suferinței.

Nu contează câți ani ai, întotdeauna poți construi o căsnicie bună. Nu încerca să înduri, să schimbi omul sau să te adaptezi. Totul este mult mai ușor. Există 8 miliarde de oameni în lume. Și printre ei există cel puțin unul care îți va satisface cerințele. Chiar dacă alții cred că ești un prost și ar fi mai bine să ai o relație cu cel cu care ești. Nu-i asculta.

Viața fericită nu este o întâmplare, ci propria alegere.