Cum să învingi somnolența? 4 metode simple și eficiente care te vor ajuta să rămâi productiv.

Omul are nevoie întotdeauna de somn pentru a funcționa bine. Are nevoie de odihnă, de a se recupera. El poate face acest lucru doar dacă doarme un număr suficient de ore pe zi.

Dar situațiile sunt diferite. Uneori, ritmul modern al vieții necesită sacrificarea confortului pentru a reuși totul, pentru a te prezenta ca fiind un specialist bun și a nu-ți pierde reputația.

Poți lupta cu somnul și rămâne productiv dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, poți utiliza câteva metode simple și eficiente:

1. Mișcarea intensivă 

Dacă trebuie să lucrezi până noaptea târziu, atunci nu ar trebuie să te așezi și să te ocupi exclusiv de rezolvarea problemelor. Ar trebui să fii activ fizic, să faci exerciții fizice, de exemplu, flotări, genuflexiuni.

Poți să dansezi sau să alergi pe loc. În acest caz, circulația sângelui va crește, oxigenul va intra activ în celule. În acest caz, somnolența nu va mai fi atât de pronunțată.

2. Dușul de contrast 

Dacă ai posibilitatea de a-l face, cu siguranță merită să ții cont de acest sfat. Pentru câteva minute, trebuie să comuți apa de la rece la fierbinte, activând astfel activitatea creierului. Somnolența va dispărea. Dacă nu intri la duș, atunci poți să te speli pe față sau pe mâini în acest fel. Efectul va fi același.

3. Foamea

Dacă mănânci mult, poți încetini procesul de gândire, îți poți provoca somnolența. Este mult mai bine să lucrezi pe stomacul gol, să bei multă apă. Poți lua o gustare ușoară dacă simți o foame teribilă. Dar alimentele grase și dulci trebuie evitate.

4. Elimină confortul.

În primul rând, trebuie să deschizi fereastra, să te asiguri că odaia este răcoroasă. Asta nu te va lăsa să dormi. De asemenea, trebuie să-ți creezi diverse inconveniente. Poți să stai nu într-un fotoliu confortabil, ci pe un scaun dur, să nu te învelești cu o pătură. Astfel somnolența nu va fi atât de pronunțată.

Aceste metode de combatere a somnolenței sunt cele mai simple, dar în același timp eficiente. Merită încercate când ai această necesitate.