Suferi de insomnie? Iată 7 trucuri folosite de militari care te vor ajuta să adormi în doar 2 minute.

Într-un fel sau altul, toți ne confruntăm cu insomnia. Mulți dintre noi trebuie să se rotească în pat câteva ore, alungând gândurile inutile în încercarea de a adormi. Totuși, această situație poate fi evitată dacă folosim metodele de somn instantaneu care au fost dezvoltate pentru militari.

7 trucuri folosite de militari care te vor ajuta să adormi în doar 2 minute.

1. Culcă-te la aceeași oră.

Creierul se concentrează asupra faptului că trebuie să facă aceleași acțiuni în fiecare seară, de aceea, îi este ușor să se adapteze la ele. Oamenii de știință și experții ne sfătuiesc să stabilim o anumită oră când mergem la culcare și când ne trezim. În acest caz, munca corpului va fi ușurată, iar în 21 de zile el poate fi antrenat astfel încât, la o anumită oră, corpul și creierul se vor opri treptat de la sine, semnalând nevoia de a merge la culcare.

2. Vizualizează.

Dacă stresul este starea ta periodică, atunci poate încetini procesul de adormire și îți poate schimba rutina zilnică, lăsându-te somnoros. Vizualizarea este o tehnică care poate ajuta la calmarea minții. Trebuie doar să-ți imaginezi imagini idilice ale prezentului și viitorului – astfel îți vei relaxa nu numai mintea, ci și corpul. În plus, practica frecventă a vizualizării îți va ține creierul sub control, prevenind exploziile de activitate atunci când nu ai nevoie de ea.

3. Imaginează-te într-o barcă.

Imaginează-te într-o barcă legănându-te ușor pe valuri. Încearcă să relaxezi corpul, astfel încât să semene cu efectul balansării asupra apei. Este suficient să stai întins așa două minute și nici nu vei observa cum adormi instantaneu. Aceasta este puterea vizualizării și a aerului marin, care au un efect pozitiv asupra somnului, sănătății și corpului uman.

4. Relaxarea musculară.

Una dintre cele mai bune modalități de a adormi rapid este să relaxezi treptat toți mușchii corpului. Se face astfel: din cap; trebuie să te concentrezi pe fiecare parte a feței, relaxându-le treptat. Nu uita de limbă. Apoi treci în jos la umeri și piept. Mai întâi îți relaxezi umerii, apoi fiecare braț separat. Și astfel te deplasezi treptat spre degetele de la picioare, trecând prin piept, coaste, stomac, pelvis, șolduri, picioare. Dar cu siguranță vei adormi înainte să ajungi la degete.

Relaxarea musculară progresivă în această ordine nu numai că te va ajuta să adormi, dar în același timp va normaliza presiunea, va ameliora tensiunea și anxietatea. Iar aceasta din urmă este adesea una dintre principalele cauze ale insomniei.

5. Prefă-te că dormi.

Astfel îți înșeli creierul și corpul. Pentru a face corpul să se relaxeze și să creadă că este în repaus, este suficient să imiți respirația omului adormit. Inspiră timp de patru secunde, apoi expiră timp de aproximativ opt secunde. Câteva repetări vor face creierul și corpul să creadă a venit somnul și vei adormi rapid.

6. Răcește camera.

Înainte de culcare, este mai bine să deschizi ferestrele și să aștepți puțin până când spațiul se răcește. Poate părea ciudat, dar atmosfera răcoroasă are un efect mai benefic asupra procesului de adormire decât una caldă. În frig temperatura pielii, precum și tensiunea arterială scad, la fel ca și în timpul somnului. De aceea, uneori la frig ne dorim să dormim mai mult decât în căldură.

7. Pune telefonul cu ecranul în jos.

Factorii de distragere a atenției, pe lângă televizor, este telefonul. Dacă, de obicei, stă pe noptieră lângă pat, este necesar să-l pui cu ecranul în jos, pentru că pot veni diverse alerte noaptea, iar lumina împiedică corpul să producă melatonina de care ai nevoie pentru a adormi. De asemenea, poți utiliza o mască de somn pentru a deconecta conștiința de lumina din jurul tău și atunci cu siguranță vei adormi rapid.