10 semne ale unei persoane false: ea doar se preface că este bună.

Atât bărbații, cât și femeile pot interacționa cu o persoană falsă și chiar o pot primi în cercul apropiat. De aceea, este mai bine să ”scanezi” imediat noile cunoștințe. Falsitatea, intențiile rele, invidia și tendința de bârfă sunt vizibile imediat.

10 semne ale unei persoane false:

1. Glumele toxice

Este important să poți distinge umorul de toxicitate. Chiar și sarcasmul poate fi potrivit (mai ales în rândul prietenilor), dar prezentată ca o glumă poate fi și invidia, răutatea sau ura voalată. Dacă observi că o prietenă a început să comenteze sarcastic tot ce se întâmplă în viața ta, atunci este mai bine să te distanțezi de ea: această persoană nu va aduce nimic bun în viața ta.

2. Încearcă să-i mulțumească pe toți.

De îndată ce începi să comunici cu o persoană falsă, înțelegi că ea nu are propria părere. Ea se adaptează la dispoziția și părerile tale, îți promite ajutor (și nu se ține de cuvânt), te scaldă în complimente care seamănă mai mult cu lingușire. La început, astfel de oameni fac o impresie bună, dar mai târziu se dovedește că se comportă astfel cu toată lumea – și nu din intenții bune și prietenie înnăscută.

3. Este dispusă să facă orice pentru a câștiga încrederea.

Oamenii sinceri nu trebuie să depună eforturi pentru a cunoaște pe cineva. Da, unora le poate lipsi farmecul natural, dar nici măcar introvertiții nu vor trece peste ei de dragul unui nou prieten. Vor fi ei înșiși. Oamenii falși însă vor lua măsuri extreme pentru a ține „prietenii” lângă ei.

4. Nu respectă limitele străine.

Persoanele false nu pot trăi o zi fără a interveni în viața cuiva, dar în același timp o ascund cu sârguință pe a lor. Obsesia lor se manifesta în orice: în sfaturi nesolicitate, în încercări de a descoperi detaliile relației tale, în critică și devalorizarea problemelor.

5. Adoră bârfa.

Pentru persoanele false zvonurile, speculațiile și secretele altora devin sensul existenței. Mai întâi află toate informațiile necesare de la un prieten, apoi le transmit altuia – și așa mai departe într-un cerc.

6. Vrea să fie mereu în centrul atenției

Oamenii falși sunt capabili doar de realizări false. Ei nu pot face ceva remarcabil, așa că deseori se prezintă din contul succeselor inventate sau victoriilor străine. Atenția din exterior este energia lor. Dacă nu primesc „hrănire” la timp, atunci se predau complet invidiei.

7. Nu învață din greșeli.

Toată lumea face greșeli, dar nu toată lumea le recunoaște, însă acesta este primul pas pe drumul spre corectare. Persoanele false pur și simplu nu cred că fac ceva greșit. Ele mai degrabă vor găsi vinovați, decât să lucreze asupra lor.

8. Dispare când ai nevoie de ajutor. 

Te muți, te-ai despărțit, ai probleme la locul de muncă – de îndată ce ai nevoie de ajutorul prietenei, din anumite motive ea dispare. E simplu: nu prea vrea să te susțină într-un moment dificil, pentru că prietenia pentru ea este un joc, o oportunitate de a profita de ceva.

9. Nu-și poate exprima emoțiile

Oamenii falși au probleme în a-și exprima emoțiile. Au uitat ce simt cu adevărat, pentru că sunt obișnuiți să se adapteze situației. Pentru ei, nu există emoții „sincere” – doar emoții „necesare”.

10. Îi lipsește consecvența.

Când o persoană minte prea mult, mai devreme sau mai târziu se va încurca în propriile minciuni. Oamenii falși nu știu să fie consecvenți și sinceri, sar de la o idee la alta, schimbându-și constant planurile și punctele de vedere, precum mănușile – de cele mai multe ori fac asta pentru a te enerva.

Ați întâlnit vreodată oameni falși?