6 subiecte din viața ta personală pe care nu trebuie să le discuți niciodată cu prietenii.

Uneori s-ar putea să simți nevoia să vorbești cu cineva despre ceea ce se întâmplă în viața ta personală: să-ți împărtășești preocupările, să-ți exprimi emoțiile, să vorbești despre nedreptăți etc.

Dar nu te grăbi să împărtășești tot ce te deranjează. În orice este important să respecți mijlocul de aur. Multe situații cu care te confrunți în relația cu iubita ta nu ar trebui să fie discutate nici cu cei în care ai încredere deplină.

Iată câteva exemple despre ceea ce nu ar trebui să împărtășești nimănui.

1. Trecutul iubitei tale.

Dacă ai decis să începi o relație cu această persoană, atunci automat trebuie să te împaci cu trecutul ei. Este posibil ca prietena ta să fi făcut multe greșeli înainte de a te întâlni. Dar asta nu o face o persoană rea și nici pe tine nu te face o persoană bună dacă ai decis să începi o relație cu ea.

Prietenii tăi nu trebuie să știe totul despre iubita ta – că o iubești și o respecți este suficient. Dacă te deranjează ceva, deși încerci să te convingi de contrariul, este mai bine să pleci și să nu te torturezi nici pe tine, nici pe ea.

2. Detaliile certurilor.

Nu dezvălui niciodată detaliile certurilor într-o conversație cu prieteni. Desigur, dacă vrei ca relația ta să aibă un viitor. Prietenii tăi pot fi oameni minunați care îți doresc binele, dar asta nu înseamnă că vor rămâne mereu obiectivi în judecățile lor.

Nu ai nevoie de sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația. Alți oameni nu se vor putea pune niciodată în locul tău, să simtă ceea ce simți, să înțeleagă ce gânduri te conduc. Mai mult, ei nu vor putea rămâne obiectivi, iar acest lucru te poate provoca să iei decizii pe care ulterior le vei regreta.

3. Informații pe care iubita ta ți le-a împărtășit doar ție.

Amintește-ți că nu poți controla ceea ce spui. Și de asemenea, ea își poate pierde încrederea în tine. Dacă își dă seama că informațiile pe care ți le-a spus numai ție s-au răspândit, nu se va mai putea simți în siguranță în preajma ta. Mai ales dacă ceea ce ți-a împărtășit a fost ceva foarte personal și extrem de important pentru ea.

4. Opinia iubitei tale despre prietenii tăi.

Ea nu trebuie să-ți iubească prietenii, pentru că nu a ales acești oameni pentru prietenie. Ei sunt importanți doar pentru tine. Poți continua să comunici cu cei pe care iubita ta, dintr-un motiv oarecare, nu-i place și care, din anumite motive, ar putea să nu o placă pe ea.

Dar nu ar trebui să le spui prietenilor tăi ce simte persoana iubită pentru ei. În primul rând, asta va aduce și mai multă negativitate în relația lor și vă va complica comunicarea. În al doilea rând, s-ar putea să-ți evalueze părtinitor prietena și să te confrunte cu ea în toate modurile posibile.

5. Discuții despre viața voastră intimă.

Chiar și în relațiile de prietenie trebuie stabilite niște limite. În general, nimeni nu trebuie să știe de câte ori pe lună faceți dragoste, cum faceți asta și cât de mulțumiți sunteți unul cu celălalt.

6. Probleme pe care nu îndrăznești să le discuți cu iubita ta. 

Dacă în relația ta există o problemă care te preocupă foarte mult, încearcă să discuți imediat cu partenera ta. Nu aștepta până când totul se va rezolva de la sine, nu face aluzii și, cu atât mai mult, nu te duce la prieteni pentru a le povesti despre asta.

Ceea ce nu ți se potrivește în viața personală, trebuie să-i spui mai întâi persoanei iubite și abia apoi, dacă problema nu este prea personală, prietenilor tăi.

Dacă persoana iubită este importantă pentru tine, ea trebuie să afle prima despre ceea ce te preocupă, îți creează disconfort sau te indispune. Fă din asta regula principală atunci când alegi subiectele pentru conversație.