Mama i-a dat sfaturi fiului ei care tocmai se căsătorise. Imposibil să citești fără lacrimi.

Recent, am citit o felicitare foarte dulce pentru un fiu adult de la mama lui. Femeia își felicita fiul de ziua lui. Dar cuvintele pe care le-am citit m-au atins profund. Aș vrea să le împărtășesc cu voi!

FELICITARE FIULUI ADULT DE LA MAMA

”Te iubesc așa cum nimeni nu te va iubi vreodată. Și voi fi mereu alături de tine, chiar și atunci când voi pleca din această lume. 

Nu trebuie să mă iubești. Nu ești obligat să ai grijă de mine. Nu-i datorezi nimic mamei tale. Datoria de fiu a fost inventată de cei cărora le este frică de singurătate. Dar dacă mă vei suna o dată pe săptămână și, uneori, vei veni în vizită cu un tort, nu vei găsi o mamă mai fericită!

Principala femeie din viața ta este soția ta. Sunt sigură că nu o să-mi placă și nu vei obține aprobarea mea. Dar nu lăsa asta să te oprească. Ar trebui sa fii fericit. Și știu că vei face alegerea corectă.

În familia ta nu spune niciodată că eu gătesc mai bine decât soția ta. Laudă-ți soția pentru orice. De-a lungul anilor, înțelepciunea ta ți se va întoarce însutit, când soția ta va învăța să gătească impecabil și, cel mai important, cu dragoste.

Să nu uiți ziua nunții voastre și zilele de naștere ale soției și copiilor! Florile, lenjeria frumoasă din dantelă și dulciurile funcționează întotdeauna impecabil. Iar dacă vrei să-ți surprinzi iubita în fiecare an, amintește-ți și ziua în care v-ați cunoscut.

Uneori nu vei ști cum să faci față cererilor soției tale. Aici te sfătui să aplici ”regula celor trei ori”. Prima dată, cererea exprimată de femeie cu voce tare, cel mai probabil este provocată de o creștere emoțională bruscă. Influențată de publicitate, de exemplu. A doua oară, soția ta se întreabă cu voce tare dacă chiar are nevoie de asta.

Acționează atunci când femeia îți cere ceva pentru a treia oară. Deci, ea s-a gândit și a decis. După trei ori intri într-o zonă de conflict periculoasă: „Te-am întrebat de o sută de ori!” De ce ai avea nevoie de conflicte cu femeia principală din viața ta?

Ai răbdare cu mine dacă îți voi cere ajutor atunci când nu voi ști cum să utilizez smartphon-ul. Ceea ce ție ți se pare elementar pentru mine este o știință. Să-ți amintesc cine te-a învățat cândva cum să folosești olița?

Te iubesc fiul meu mare.

Nu contează cine a scris aceste rânduri. Ceea ce este contează este sensul din spatele lor. Puterea iubirii materne este nelimitată. Dacă s-a stabilit o legătură reală între mamă și copil, aceasta va deveni și mai puternică de-a lungul anilor.

Ce sfaturi ii dai fiului tău?