8 obiecte care nu pot fi dăruite rudelor și prietenilor, pentru că atrag răul.

Cadourile pentru rude și prieteni trebuie făcute din inimă, dar cu grijă. Pentru că există lucruri care pot aduce certuri în familie, pot înrăutăți sănătatea și pot diminua bunăstarea!

Conform credinței populare există daruri, primirea sau dăruirea cărora aduc probleme în casă. Astăzi, vă împărtășim o listă cu obiecte care nu pot fi dăruite rudelor și prietenilor deoarece atrag nenorocirea. Mai bine dăruiește-le bani pe card!

1. Ceasul

Ceasul poate opri timpul norocului și al vieții tale fericite, poate aduce certuri și confuzie în casă. În plus, ceasurile de mână sunt alese nu numai pentru frumusețea lor, ci și intuitiv. Ceasul trebuie să stea pe mână fără să-ți provoace disconfort. Dacă tot te-ai decis să faci un astfel de cadou, atunci cere o monedă pentru el. În acest caz, darul se transformă într-o achiziție, iar superstițiile sunt neutralizate.

2. Cuțitul

Să dăruiești cuțite, de asemenea, este un semn foarte rău. Se crede că cuțitul, dacă este oferit cadou, poate deveni motivul certurilor și dezacordurilor. O veche superstiție spune că un cuțit poate atrage forțele malefice, de aici și credința că dacă vei mânca de pe cuțit – vei deveni rău.

Desigur, aceasta este mai mult o prejudecată. Armele reci încă mai sunt considerate un cadou binevenit printre bărbați. Și atunci când dăruiești un cuțit, funcționează regula „monedei”.

3. Foarfeca 

Se spune că foarfeca scurtează viața, taie relațiile cu ceilalți. Nu lua o foarfecă, nu ezita să refuzi un astfel de cadou.

4. Oglinda

Se spune că un cadou sub forma unei oglinzi ne ia frumusețea, tinerețea și bucuria. Deosebit de periculoase sunt oglinzile vechi. Cel mai bine este să nu iei un astfel de cadou, iar dacă nu poți refuza, atunci aruncă-l.

5. Batista

Se crede că odată cu batista în casă intră lacrimile și tristețile altora. O superstiție foarte veche se referă și la prosop. Se credea că un astfel de cadou putea duce la o despărțire lungă.

Ar trebui să renunți la un astfel de cadou doar dacă destinatarul este o persoană foarte superstițioasă.

6. Șosetele

Se pare că nu este bine când soția îi dăruiește șosete soțului, deoarece acesta poate pleca din casă cu ele.

7. Perlele

Destul de ciudat, dar perlele simbolizează lacrimi. Strămoșii noștri credeau că femeia va fi nefericită până când nu va scăpa de un astfel de dar. Dacă primești în dar perle de la o femeie, atunci există riscul ca ea să-ți ia tinerețea și frumusețea.

8. Lanțurile

Oamenii înțelepți spun că dacă lanțul dăruit dintr-o dată se rupe (și nimeni nu este asigurat de asta), atunci, conform credinței populare, acest lucru poate duce la o ruptură a relației cu cel care ți l-a dăruit.