Atunci când partenerul te iubește cu adevărat, el rostește această expresie. Și nu este vorba de ”Te iubesc”.

Cu cât relația durează mai mult, cu atât expresia „te iubesc” sună mai frecvent în ea. Pentru mulți, nu mai are valoare. Și chiar dacă i se acordă importanță, acea uimire care era înainte nu mai există. Fiecare dintre parteneri o pronunță periodic, iar mai târziu, este folosită ca expresie de ”rămas bun”. De exemplu, în timpul unei convorbiri telefonice. Da, există și oameni pentru care expresia „te iubesc” nu înseamnă absolut nimic. Ea este rostită în mod formal.

Deci, dacă iubești, poți folosi și alte expresii pentru a-ți exprima sentimentele sincere. Astăzi voi vorbi despre una dintre ele – cea care transmite mesajul real al omului. Această expresie vorbește despre dragoste mai mult decât altele. Și în mintea omului ea nu apare de nicăieri.

Este vorba despre expresia „Ce bine că exiști!”

Da, este simplă și banală la prima vedere. Dar în spatele acestei carapace se ascunde ceva mai mult – omul se bucură cu adevărat că are un astfel de partener; că datorită  destinului îl are alături. Spre deosebire de „te iubesc”, aici nu există egoism.

Să analizăm expresia dintr-o altă perspectivă. 

Dacă analizăm această expresie putem înțelege că este mult mai profundă. Ea exprimă și absența cerințelor, acceptarea partenerului așa cum este. Omul este iubit cu adevărat, indiferent de situația lui financiară, avantaje și dezavantaje. Pur și simplu ești fericit(ă) că îl/o ai alături.

Această expresie – este un test grozav al sentimentelor. Îndoindu-te de autenticitatea lor, gândește-te dacă ești recunoscător/recunoscătoare persoanei de lângă tine. Ești atât de recunoscător(e) încât ești fericit(ă) să-l ai în viața ta?

Dacă poți spune asta din adâncul sufletului, atunci ai sentimente adevărate față de partenerul tău.

Există și o expresie opusă – „Ar fi bine dacă nu ai exista. Acesta este un indicator că „dragostea a dispărut” din relație. Dacă o auzi cel puțin o dată, pleacă, nimic nu poate fi restabilit în această relație. Mai mult, în ea doar vei degrada și te vei supune.

Deci, se dovedește că cuvintele nu sunt doar un set de sunete. Au un anumit sens. Chiar și o expresie atât de banală precum „Ce bine că exiști!” poate deveni baza iubirii adevărate. De aceea, urmărește-ți cuvintele pe care le folosești în relațiile cu alți oameni – oare nu-i rânești cu aceste cuvinte?