6 motive pentru care bărbatul nu-și va părăsi soția de dragul amantei.

Bărbatul ar putea vorbi cu amanta despre viitorul divorț, despre dragoste, ar putea să se plângă de viața de familie, ar putea promite să se căsătorească, dar, în același timp, va veni la întâlniri și nu va lua nicio măsură. Cel mai probabil, nu are de gând să se despartă de soția lui și iată de ce.

Bărbatul își poate asigura amanta că, de fapt, nu are nimic cu soția sa deja de multă vreme și în curând va obține divorțul. Dar din păcate, acesta este un cântec vechi cu care mulți soți infidel își mint amantele și în același timp duc o viață de familie liniștită. Desigur, există și excepții de la această regulă, dar sunt relativ rare. De ce bărbatul preferă să rămână cu soția și nu pleacă la cealaltă? Iată o listă cu cele mai frecvente motive.

1. Nu vrea să piardă legătura cu copiii.

Divorțul este asociat cu limitarea contactului cu copiii. De obicei, ei rămân cu mama, iar tatăl îi vede doar uneori. În plus, în multe situații, copiii, după ce a aflat că tatăl lor a înșelat-o pe mama, nu mai vor să vorbească cu el. Chiar dacă timpul vindecă rănile și relația cu copilul revine la normal, el nu va uita niciodată despre divorț și motivele lui.

2. Amanta – este doar o evadare din rutina zilnică.

Poate suna crud, dar… Romantismul este distractiv. Și de multe ori nimic altceva. Bărbatul își vede soția fără machiaj, bolnavă, cu părul murdar, când suferă de gripă.. etc. Amanta este mereu bine dispusă și nu o doare niciodată capul.

3. Frica pentru valoarea de sine.

Chiar dacă soția își tratează soțul ca pe un rău necesar, iar căsătoria este de multă vreme doar o invenție, bărbatul care pleacă la o altă femeie va avea statutul de ticălos și trădător. El va pierde mulți prieteni, poate o parte din familie se va îndepărta de el, iar acest lucru îi poate afecta și contactele de afaceri.

4. Frica de a pierde bani.

Divorțul – înseamnă pensie alimentară și împărțirea proprietăților. Dacă femeia rămâne cu copiii, bărbatul poate fi privat de cea mai mare parte a vieții sale. Puțin probabil el va dori să înceapă totul de la zero, chiar dacă s-a îndrăgostit de alta.

5. Îi place stabilitatea.

Chiar dacă soțul infidel crede că pasiunea în relație s-a stins de mult, probabil că este foarte atașat de stabilitate. El cunoaște foarte bine neajunsurile soției sale, dar îi cunoaște și virtuțile. Chiar dacă nu o mai iubește, cu siguranță s-a obișnuit cu ea.

6. Nu-și respectă amanta.

Desigur, un astfel de bărbat nu-și respectă soția, pentru că dacă ar fi respectat-o nu ar fi înșelat-o. Cu toate acestea, nu se poate nega că mulți bărbați nu-și respectă nici amantele. Le apreciază corpul frumos, tinerețea, dar nu simt respect pentru ele și, de fapt, nu plănuiesc să divorțeze.

Pentru bărbat o relație extraconjugală nu are întotdeauna un atașament emoțional. El poate petrece timpul cu o femeie, cât și schimba des partenerele. Promisiunea de a divorța în curând înseamnă mai degrabă o intenție de a se apropia mai rapid de corpul dorit. Despre planuri și sentimente reale vorbesc doar acțiunile.