10 reguli simple care mi-au schimbat viața. Pot fi eficiente și în cazul tău.

Există mai multe reguli în viața mea care m-au ajutat, de la carieră până la atitudinea față de sănătatea mea mintală. Ele te pot ajuta și pe tine.

1. Mai bine vii cu o oră mai devreme decât cu un minut mai târziu.

Când întârzii, arăți lipsă de respect față de oameni, față de timpul lor. Acest lucru te caracterizează ca o persoană nesigură. În sfera profesională, acest lucru îți subminează reputația, iar în sfera personală, este urât. Oare este atât de dificil să vii la timp? Chiar dacă ajungi puțin mai devreme, tot e mai bine decât să întârzii.

2. Nu aștepta motivația – acționează imediat.

De multe ori așteptăm motivația care ne va face, de exemplu, să venim la sală. Uneori această strategie funcționează, dar adesea durează foarte mult timp. După cum a subliniat Robert McCain, cea mai greșită concepție este că motivația duce la acțiune. Dimpotrivă, acțiunea este precursorul motivației.

Depinde de tine să te împingi. Indiferent ce vrei să obții, tot ce ai nevoie este să faci primul pas, apoi un pas mic dă naștere altui pas. Nici nu vei reuși să clipești și voila – ești motivat.

3. Dacă peste 5 ani evenimentul nu va mai conta, nu-ți face griji pentru el mai mult de 5 minute.

Aici este utilă regula 5 /5. Autorul ei este scriitorul James Altos. Regula spune: dacă evenimentele nu te vor afecta peste 5 ani, atunci nu ar trebui să-ți faci griji pentru ele mai mult de 5 minute.

Schimbarea atenției poate fi de ajutor: privește stelele, fă o plimbare prin pădure sau îneacă-te în privirea feerică a lui Morgan Freeman. Acest truc simplu te va ajuta să separi ”grâul de neghină„ Pentru că nu sunt atât de multe lucruri care să te afecteze în 5 ani. Chiar dacă este așa, atunci întreabă-te dacă merită să te torturezi așa? De obicei, nu.

4. Niciodată nu merge la culcare supărat.

Problema este că atunci când ascunzi supărările în tine ele se acumulează. Poate părea o prostie, dar dacă ignori problema mult timp, mai devreme sau mai târziu aceasta afectează relația.

5. Nu folosi niciodată două cuvinte când unul este suficient.

Această regulă a fost introdusă pentru prima dată de Thomas Jefferson în 1814. Scrisul este una dintre cele mai fundamentale abilități inerente în aproape orice profesie: scrisori, rapoarte, scenarii, articole. Cu ajutorul său interacționăm cu oamenii. Poate fi în formatul 1 la 1 sau 1 la 1.000.000. Esența acestei reguli este să înveți cum să comunici eficient.

Cel mai bun mod de a obține un răspuns de la un om sau chiar de la milioane de oameni este să spui ceea ce ai nevoie, dar cât mai scurt posibil.

6. Învață sa râzi de tine.

Autoironia vorbește despre încrederea în sine și bunul simț al umorului. Îți va fi la îndemână oricând și oriunde – de la o întâlnire până la discuții cu colegii.

7. Acordă-ți 3 ani pentru a atinge obiective mari.

De multe ori nu tindem spre visurile noastre pentru că ne este frică. Frică de oamenii care vorbesc pe la spatele nostru, frică că ne vom face de rușine în public sau că nu suntem atât de grozavi.

Cu toate acestea, când intră în joc regula celor 3 ani, te setezi că în trei ani nu te vei descurca fără greșeli. Acest lucru face sarcina mult mai ușoară și îți oferă încredere, pentru că acum ai un punct de sprijin. Dar dacă în trei ani nu obții niciun rezultat semnificativ, în ciuda eforturilor depuse, poți trimite în siguranță proiectul la coșul de gunoi. Dar ceva îmi spune că vei progresa. Chiar dacă nu devii lider în meseria ta, vei fi surprins să descoperi ce poți realiza cu mici acțiuni zilnice.

8. Doar tu ești responsabil pentru viața ta.

De foarte multe ori găsim scuze atunci când ceva merge contrar planului. Dar ce se întâmplă dacă îți asumi responsabilitate pentru tine? Cum ar fi dacă, de exemplu, ai putea discuta mai productiv toate termenele cu clientul, instala un program care blochează YouTube-ul și să nu mai cumperi mâncare dăunătoare?

9. Nu sări niciodată peste un antrenament două zile la rând.

Această regulă este foarte simplă: fă-ți o promisiune că nu vei pierde niciodată două zile de antrenament la rând. Această abordare este aplicabilă oricărui alt obicei. Acest lucru îți va permite să elimini încărcătura suplimentară. Câteva antrenamente pe săptămână te ajută să te menții în formă bună. Și, cel mai important, te ajută să nu-ți mai neglijezi sănătatea multe săptămâni și luni.

10. Observă ce e mai bun la oameni.

Nu vom ști niciodată ce se întâmplă în mintea și viața altor oameni. De aceea, încerc să-i tratez pe toți cu calm și înțelegere. Poate că persoana care te-a întrerupt pe drum s-a grăbit la spital, iar omul care a fost nepoliticos cu tine are probleme în familie. De ce să vezi negativul când te poți concentra pe pozitiv? Asta nu înseamnă că trebuie să devii un om naiv. Sarcina ta este să-ți cultivi o judecată pozitivă, de valoare.