”Sunt o femeie confortabilă. De ce mă părăsiți mereu?”

În jur sunt multe femei singure! Acum este la modă să fii independentă și autosuficientă. Dar unele femei visează să-și găsească jumătatea, însă din motive necunoscute, oricine petrece puțin timp în compania lor, dispare rapid. De ce se întâmplă acest lucru?

„Capcanele” femeilor singure

Una dintre cele mai frecvente cauze ale singurătății este încercarea femeii de a fi confortabilă pentru toată lumea. O astfel de femeie nu crede că cineva este capabil să o iubească așa pur și simplu, fără nicio condiție. De aceea, încearcă prin toate mijloacele să câștige dragostea partenerului și folosește toate metodele pentru asta: bani, răbdare nelimitată, cadouri scumpe, concesii disproporționate.

S-ar părea că nu se iubește. Ba se iubește. Însă se teme că bărbatul nu o va iubi fără ”mită”. Prin urmare, pentru orice eventualitate, „își calcă pe demnitate”, „smulge ultimul lucru de la sine” și crede ferm că toate succesele sale în viață se datorează acestui mod de viață.

Însă, cauzele acestui comportament își au originea din copilărie și s-au format datorită unuia dintre părinți, care, prin comportamentul său, i-a transmis fetei: „Sunt dispusă să te iubesc doar dacă…

· … vei deveni ascultătoare;

· …. camera ta va fi mereu curată;

· … în agenda ta vor fi doar note de zece;

… vei înceta să mă enervezi și să mă superi.”

Cu ajutorul șantajului și privării de iubirea părintească unii părinți pot obține multe de la copil. Cu o asemenea filozofie copilul învață un adevăr simplu: „Nu mă poți iubi așa cum sunt. Dar dacă devin confortabil, dacă accept regulile jocului și îndeplinesc condițiile stabilite, atunci există șansa să obțin puțină atenție și dragoste de la părinții mei.”

O astfel de persoană nu are nicio șansă să verifice ce s-ar întâmpla dacă aceste condiții ar fi anulate? Va fi iubită așa pur și simplu? Adulții confortabili nu pot face asta, pentru că le este frică să piardă ceea ce au deja.

O persoană confortabilă înțelege că nicio „mită” nu va ține alături omul drag și nu-i oferă garanția fericirii și dragostei. Cu toate acestea, nu mai poate renunța la scenariul obișnuit.

Oare merită să taci în continuare de frică?

Nu, dacă ți-e frică atunci trebuie să-ți arăți sinele adevărat la psiholog. În primul rând, îi plătești bani, de aceea el nu va fugi de teamă că clientul său nu este o persoană confortabilă sau că nu este drăguț. În al doilea rând, un profesionist îți va oferi un răspuns. La urma urmei, sarcina lui este să te ajute să câștigi experiență utilă în construirea comunicării. Pe el, poți testa fără teamă refuzul și vedea ce reacții provoacă „răzvrătirea” ta. Doar așa poți câștiga încredere în tine, poți învăța să-ți simți limitele și să construiești relații noi, fără nicio „mită” și condiții pentru iubire.

Te-ai surprins vreodată gândindu-te că pentru tine este vital să fii pe placul tuturor?