Cu cât este mai strânsă legătura emoțională, cu atât mai „modest” este focul pasiunii în patul conjugal.

Toți visăm la o căsnicie ideală: să găsim omul apropiat ca spirit, care va deveni cu adevărat drag. Din păcate, de foarte multe ori această caracteristică a căsniciei prospere și de invidiat duce la faptul că patul conjugal devine doar un loc în care poți să dormi.

Paradoxul relațiilor ideale

Atunci când doi oameni trăiesc împreună mult timp, din relație practic dispar secretele, timiditatea și rigiditatea. În relație se instalează activ rutina. Nu mai există secrete și momente care să facă partenerul/partenera să roșească. La urma urmei, el/ea este jumătatea ta. Nu te vei închide, jenată, în baie de jumătatea ta sau de mâna ta dreaptă.

Dar tocmai asta nu iubește doamna capricioasă numită „Sexualitate”. Ea preferă intimitatea și misterul. Bărbatul tinde să obțină goliciunea femeii sale. Goliciunea este scopul activității violente din poziția bărbatului. Și dacă această nuditate este servită „pe farfurie”, ca aperitiv, atunci ea devine un mijloc.

Un adevăr simplu: expune-ți „plusurile” și „minusurile” fiziologice și mentale cât mai activ în fața persoanei iubite, apropiindu-te de partenerul tău la nivel spiritual și nici vei reuși să clipești din ochi că focul din dormitorul vostru se va stinge. Un fel de paradox al căsniciilor ideale.

Merită în acest caz să vă abțineți de la „unificarea sufletelor”? Să vă feriți să vă „dezvăluiți complet sufletul”?

Pentru un cuplu rezonabil, acesta nu este un obstacol, ci un fapt care trebuie acceptat.

Va necesita acest lucru un efort suplimentar? Fără îndoială! Mai mult, sunt necesare investiții emoționale din ambele părți. Ați făcut același lucru în primele luni de relație. Apoi v-ați relaxat și v-ați permis să vă odihniți puțin, sperând că acum, când aveți o relație excelentă, totul se va dezvolta de la sine. Nu, aceasta este o mare greșeală.

În perioada curtării relația a avut un stimulent puternic – efectul de noutate. Vă priveați unul pe celălalt, nu vă mai săturați să vă cunoașteți reciproc. Însă, în timp acest „colac de salvare” s-a dezumflat. Știi „toate crăpăturile lui” și foamea sexuală în mare parte este satisfăcută. De aceea vă duceți în dormitor doar pentru a dormi.

Așa că nu renunțați și începeți să depuneți eforturi. Surprindeți-vă reciproc. Amintiți-vă cum vă surprindeați plăcut în perioada în care v-ați întâlnit prima dată. Atracția și pasiunea în relație nu se vor întoarce de la sine. Trebuie să lucrați.