4 trucuri inteligente în comunicarea cu copiii recomandate de psihologi.

Copiii sunt inspirația și fericirea noastră. Iar uneori – epuizarea noastră nervoasă și îngrijorarea din fiecare minut. De aceea, psihologii și profesorii sunt bucuroși să împărtășească mici secrete care vor ajuta părinții să influențeze eficient copilul și în același timp le vor face viața părinților obosiți puțin mai ușoară.

1. Ziua dulciurilor

Atunci când copilul cere constatat dulciuri sau alte alimente nesănătoase – pentru părinți devine obositor. Mai ales dacă în fiecare zi trebuie să-i explici că dulciurile sunt dăunătoare. Pentru copil acestea nu sunt argumente. El vrea dulciuri acum.

Pentru a evita nevoia de a lupta în fiecare zi pentru o alimentație sănătoasă, psihologii sfătuiesc părinții să desemneze o zi pe săptămână „Ziua bomboanelor” sau „Ziua brioșelor”. De îndată ce copilul te întreabă: „Pot mânca dulciuri?”, ai un argument: „Mâncăm dulciuri marți, ai uitat?”

2. ”Ai căzut – nu plânge!„

Toți copiii cad. Uneori, copilul nu plânge pentru că suferă, ci din cauza fricii. Așadar, pentru a opri lacrimile și crizele de furie imediat după „căzătură”, întreabă-l rapid: „Te doare puternic sau îți este foarte frică?” Acest lucru îi va muta gândurile făcându-l să caute un răspuns și va opri furtuna emoțională iminentă. Apoi, fără să pierzi timpul, spune-i o poveste cu tine în copilărie, când ai căzut de pe bicicletă și nici măcar nu te-ai rănit … Pe scurt, vorbește.

3. Călătoria perfectă

Dacă călătoriți cu cei mici, pregătiți-vă pentru crize de nervi încă la etapa călătoriei în transport. Totuși există un truc care poate ajuta părinții să-și păstreze calmul: cumpărați bilete pentru fiecare părinte în rânduri diferite. Unul dintre părinți va sta lângă copii o perioadă de timp și îi va distra, iar când obosește vă schimbați cu locurile și respirați ușurați.

4. ”Ia-mă în brațe!”

Această solicitare a copilului te poate dezechilibra. Și ce ar trebui să faci? Este simplu, oferă-i celui mic să înceapă să meargă într-un mod nou, de exemplu, înfățișând o broască sau un urs. Sau poate că vrea să-și continue drumul mergând ca un pinguin etc.

Ce trucuri utilizați în cazul copiilor voștri? Împărtășiți-ne în comentarii.